Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratia Velitsovci po Tour. Martin je spokojnejší
Zdielať na

Bratia Velitsovci po Tour. Martin je spokojnejší

Slovenský trojlístok na práve skončenej Tour de France doplnili bratia Velitsovci. Okrem Petra Sagana sme mali v pelotóne ďalších dvoch zástupcov. Peter a Martin majú za sebou spoločnú premiéru na francúzskych cestách.

Peter: Nie som spokojný!

Peter dokončil aj svoje piate preteky Grand Tour v kariére. Pri štvrtom štarte na Tour de France obsadil konečné 27. miesto, čo je jeho druhý najlepší výsledok na tomto podujatí. Vlani skončil devätnásty a na umiestnenie v popredí výsledkovej listiny si trúfal aj tento rok.

Pribrzdil ho však zápal predušiek, pre ktorý nemohol absolvovať slávne podujatie v ideálnej pohode. Aj napriek chorobe mu vyšla sobotňajšia časovka, v ktorej v drese slovenského šampióna skončil štvrtý a dosiahol desiate umiestnenie v Top10 na Tour v kariére. "V Pyrenejách som sa  začal cítiť zle a musel som začať brať antibiotiká. V kopcoch som nemal potom dostatok sily,“ uviedol na webe svojho tímu Omega Pharma-QuickStep.

Martin: Špeciálny zážitok...

Dvadsaťsedemročný cyklista chcel tento rok na Tour vylepšiť svoje vlaňajšie umiestnenie. Dlho to vyzeralo na útok na najlepšiu dvadsiatku, ale zdravotné problémy ho pribrzdili v jeho snahe. "Očakával som od seba viac, chcel som skončiť lepšie v celkovom poradí," dodal.

Spokojnejší bol jeho brat Martin. A to aj vzhľadom na skutočnosť, že v tíme plnil úlohu "nosiča vody." Celkovo skončil na 90. mieste. "Zažiť Tour po boku brata je neopísateľné. Je to špeciálny zážitok, ktorý sa nedá s ničím iným porovnať," podotkol Martin Velits.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články