Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hokejové osobnosti sa nemýlili: Ktoré exkluzívne tipy im počas MS vyšli?
Zdielať na

Hokejové osobnosti sa nemýlili: Ktoré exkluzívne tipy im počas MS vyšli?

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Majú prehľad a vedia odhadnúť, ako dopadnú jednotlivé zápasy. Počas hokejového šampionátu tipovali exkluzívne pre noviny.sk vývoj a výsledky jednotlivých zápasov hokejové osobnosti. A viaceré tipy im vyšli.

Majster sveta z roku 2002 Jozef Stümpel predpovedal prekvapenie v play off - Švajčiarsko prešlo základnou časťou suverénne, no vypadlo vo štvrťfinále, kde podľahlo Nemecku 1:3. "Niekedy sa tímu darí v základnej časti, vyhrá všetko a neprejde prvým kolom play off," povedal pre sport.noviny.sk Stümpel.

Ďalší majster sveta z Göteborgu Peter Pucher správne predpovedal, že Česko vypadne vo štvrťfinále. "Česko malo v doterajších zápasoch dosť nevyrovnané zápasy. Myslím si, že cestu ďalej nezvládnu," povedal. Nevedel však predpovedať prekvapenie turnaja a vypadnutie Švajčiarov. "Švajčiari nemajú šancu nepostúpiť! Hrajú nádherný hokej, jeden z najkrajších z tých, ktoré som videl na šampionáte. Čiže - určite postúpia," myslel si.

​Bývalý skvelý reprezentačný gólman Ján Laco uhádol, že majstrom sveta bude Kanada. "Kanaďania, to sú nátura a mentalita, že v dôležitých súbojoch majú čisté hlavy. V tomto sú veľmi silní. Sú tak nastavení a vedia v tom fungovať. Pokiaľ Kanada vydrží hrať disciplinovane, tak si myslím, že ten zápas zvládnu," povedal po semifinále.

Pred svetovým šampionátom by málokto povedal, že výber Slovenska bude mať problém postúpiť zo skupiny. Fanúšikovia očakávali, že prvé dve miesta v skupine obsadia Česko s Kanadou a o zvyšné postupové miesta zo skupiny B zabojujú Slováci, Švajčiari, prípadne Lotyši. Český kouč Nitry Antonín Stavjaňa to však videl inak.

"Každý jeden duel bude mimoriadne náročný. Skutočne si myslím, že budete mať problém postúpiť zo skupiny," povedal pred turnajom pre  sport.noviny.sk.

Súvisiace články