Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pretekár takmer zhorel vo svojom aute!
Zdielať na

Pretekár takmer zhorel vo svojom aute!

Strašidelná bola havária 34-ročného Davida Besnarda v austrálskom Bathurste. Jeho auto po náraze do ochrannej bariéry totiž pohltili obrovské plamene. A on v nich ostal uväznený.

V depe všetko navyše sledovala jeho manželka a deti. Tak oni ako aj 50 tisíc divákov, ktorí sa prišli pozrieť na víkendové preteky zaradené do seriálu V8 Supercar, stŕpli hrôzou. 

Besnard stratil kontrolu nad vozidlom, ktorému vypovedali brzdy, v 112. kole v rýchlosti vyššej ako 230 km za hodinu. Palivo, ktoré sa vylialo z prasknutej nádrže sa okamžite vznietilo. A on sa iba modlil, aby nevyletel do vzduchu.

"Musím poďakovať traťovým maršalom, ktorí neuveriteľne rýchlo zareagovali," skonštatoval pretekár. Tí sa totiž okamžite doslova vrhli do plameňov a snažili sa ich uhasiť, čo sa im aj podarilo. "Vedel som, že je zle, ale snažil som sa neprepadnúť panike a rýchlo sa dostať z vraku."  A aj keď bol viditeľne otrasený, neutrpel žiadne zranenie. "No keď som stál na vlastných nohách, nevedel som povedať ani ako sa volám, ani kam chcem ísť," priznal Besnard.

Majiteľ tímu, ktorý všetko neveriacky sledoval na obrazovke, si vydýchol, že jeho vodič prežil. No auto je totálne na odpis. V kolónke straty mu tak svieti nemalá suma - pol milióna dolárov.

horiace auto, Australia, preteky

Herald Sun