Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rosina získal v Porsche Mobil 1 Supercup 8 bodov
Zdielať na

Rosina získal v Porsche Mobil 1 Supercup 8 bodov

Zdroj: noviny.sk - Rosina v Monaku

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina v službách poľského tímu Verva Racing Team obsadil na prestížnych medzinárodných pretekoch Svetového pohára Porsche Carrera World Cup na nemeckom okruhu Nürburgring konečné 10. mesto, v seriáli identických plechových automobilov Porsche Mobil 1 Supercup 2011 mu patrilo v cieli dokonca 8. miesto.

Rodák z Púchova si tak na povestnej "zelenej slučke" nemeckého Nürburgringu (dĺžka 25,3 km, pozn.) pripísal 8 bodov do priebežného hodnotenia tohoročného seriálu Porsche Mobil 1 Supercup 2011.

Podmienky na okruhu v blízkosti hradu Nürburg boli náročné, lebo organizátori pretekov napokon takmer stovku automobilov značky Porsche (súťažili aj posádky z ďalších regionálnych Porsche Carrera Cupov, pozn.), rozdelili až do troch skupín, ktoré štartovali letmo v dvojminútových intervaloch za sebou. Diváci mali možnosť vidieť veľa priamych súbojov a kolízií. Všetky sa skončili iba poškodením vozidiel, čo je dôkazom koncentrácie jazdcov, ktorí iba zásluhou absolútnej pozornosti zvládli všetky mimoriadne situácie na mokrej trati. Štefan Rosina si udržiaval svoju pozíciu na štarte, podarilo sa mu predstihnúť aj dvoch jazdcov, ktorí sa dostali do jeho skupinky, a potom si už vyrovnanou a presnou jazdou udržiaval svoje umiestnenie bez zbytočného rizika.

"Boli to náročné preteky, v ktorých som aj ja mal niekoľkokrát namále, že som sa nedostal do kolízie so súpermi. Ale sústredil som sa na jazdu, ako sa len dalo, auto bolo už v pretekoch v poriadku, tak som spokojný a teším sa na nasledujúce preteky. Bola to však jazdecky mimoriadna cenná skúsenosť," zhodnotil Štefan Rosina úspešné preteky v tvrdej medzinárodnej konkurencii.

Ich víťazom sa stal úradujúci majster René Rast, ktorý však zvádzal tuhé súboje so svojím tímovým kolegom Norbertom Siedlerom. Do súboja sa už po 2. kole snažil zapojiť aj Nick Tandy, no skončil na zvodidlách. Rovnako dopadol aj Štefanov tímový kolega z poľského Verva Racing Tímu Kuba Germarziak, ktorého obiehal pod žltou vlajkou Patrick Huisman a napokon obaja skončili mimo trate. "Podarilo sa im vrátiť, no do záveru súťaže už Kubo viac ako minútové časové manko na vedúcu skupinu nedokázal zmazať," dodal Štefan Rosina.