Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rosinu v Monaku zostrelil nováčik
Zdielať na

Rosinu v Monaku zostrelil nováčik

Zdroj: noviny.sk - Rosina v Monaku

Tretie pokračovanie najrýchlejšieho značkového seriálu Porsche Mobil 1 Supercup 2011 sa počas víkendu odjazdilo na legendárnom 3,34 km dlhom mestskom okruhu v Monaku. Pravidelné sprievodné podujatie Veľkej ceny Formuly 1 však Štefanovi Rosinovi neprinieslo vytúžené miesto na stupňoch pre najlepších.

Slovák predviedol vynikajúci štart, a to bol na rošte na 7, mieste. Už v prvom kole sa dokázal prebojovať na piate, tesne za tímového kolegu Kubu Germarziaka a pripravoval si pozíciu aby sa prebojoval ešte vyššie. No jeho snahu zmaril po prvý raz v Monaku štartujúci Francúz Estre, ktorého nováčikovská chyba skončila  kolízou s našim jazdcom:

“V tom úseku priestor pre tri vozidlá vedľa seba jednoducho neexistuje. Ide o body a takéto chyby by sa už v takejto lige robiť nemali. Estremu to napokon vysvetlili aj športoví komisári, no mne to je iba málo platné. Nič, sú pred nami ďalšie zaujmavé preteky v známom „Zelenom pekle“ severnej slučky na Nurburgringu, na ktoré sa musíme teraz všetci v tíme sústrediť,“ okomentoval svoj predčasný koniec Štefan Rosina.

V ďalšom priebehu pretekov sa iba potvrdilo to, čo už platí od roku 2004 – vyhral víťaz kvalifikácie René Rast. To ho v celkovom hodnotení posunulo na tretiu priečku. Za ním skončili líder seriálu Nick Tandy (v tejto sezóne bol už trietíkrát druhý) a Sean Edwards, ktorý je v priebežnom hodnotení Porsche Supercupu druhý. 

Štefanovi Rosinovi patrí v seriáli zatiaľ 11. miesto s minimálnym odstupom na štvoricu jazdcov pred ním.

Nasledujúce preteky na Nurburgringu sú naplánované na záver júna. Tentoraz však nebudú sprievodným podujatím kolotoča  F1.