Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Svitko podcenil silu argentínskeho slnka, štartuje Rely Dakar
Zdielať na

Svitko podcenil silu argentínskeho slnka, štartuje Rely Dakar

Štefan Svitko sa už nevie dočkať úvodných kilometrov legendárnej vytrvalostnej Rely Dakar

Po Jaroslavovi Katriňákovi a Ivanovi Jakešovi bude úradujúci majster Európy v endure v triede E3 iba tretím Slovákom, ktorý sa postaví na štart Dakaru. Svitko sa na juhoamerických cestách predstaví vo farbách tímu Hant Logomotion Slovakia. "Jediný slovenský tím na Dakare je pripravený na štart. Nováčik Dakaru Štefan Svitko pred štartom podcenil silu argentínskeho slnka a trochu sa spálil, ale už sa však nevie dočkať, kedy sa posadí na motorku a vyrazí na trať," informoval manažér tímu Ivan Figura.

Svitko so svojim tímom a v spolupráci s českými družstvami zvládol v stredu a vo štvrtok všetky administratívne a technické previerky bez komplikácií. Na Nový rok sa vydá na svoje prvé kilometre, úvodná etapa z Buenos Aires do Colónu bude neklasifikovaná. "Povinnosťou jazdcov bude dôjsť len do cieľa," poznamenal Ivan Figura.

Posledná ekonomická kríza dopadla aj na organizátorov Rely Dakar. Na štarte Dakaru sa napokon zíde kompletná špička v tomto športe, aj keď niektorí jazdci uvažovali o neúčasti, keďže sa obmedzil výkon motora motoriek. "Kríza sa prejavila na počte účastníkov, ktorý oproti vlaňajšku klesol o 30 %. Organizátori tiež spoplatnili veci, ktoré boli v minulosti súčasťou štartovného," dodal Ivan Figura.

Súvisiace články