Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Loeb bližšie k majstrovskému titulu v rely
Zdielať na

Loeb bližšie k majstrovskému titulu v rely

Aj po druhom dni záverečných pretekov seriálu majstrovstiev sveta v rely má najbližšie k zisku titulu šampióna obhajca Francúz Sebastien Loeb na Citroene C4.

Päťnásobný majster sveta zvýšil po sobotňajšom programe Rely Veľkej Británie svoj náskok pred lídrom priebežného poradia MS Fínom Mikkom Horvonenom na Forde Focus už na 22,9 s.

Ak chce Francúz pomýšľať na šieste vavríny v rade, musí v pretekoch bodovať a skončiť pred Hirvonenom, ktorý mal pred rozlúčkovým podujatím sezóny jednobodový náskok.

Loeb síce na prvej sobotňajšej skúške dovolil severskému rivalovi priblížiť sa na rozdiel necelých troch sekúnd, už v ďalšej časti však získal k dobru desať sekúnd a jeho náskok po deviatich skúškach bol už 25 sekúnd. Až v záverečnom úseku dňa sa Hirvonenovi podarilo trochu manko skorigovať. "Dážď sa postaral o to, že ráno boli cesty jednoducho skvelé," pochvaľoval si podmienky na waleských tratiach v blízkosti Cardiffu Francúz.

Výsledky 2. etapy Rely Veľkej Británie:

1. Sébastien Loeb (Fr./Citroen) 2:12:58,5 h, 2. Mikko Hirvonen (Fín./Ford) +22,9 s, 3. Daniel Sordo (Šp./Citroen) +1:09,9, 4. Petter Solberg (Nór./Citroen) +1:37,9, 5. Sebastien Ogier (Fr./Citroen) +4:01,0, 6. Henning Solberg (Nór./Ford) +4:49,3