Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Alonso si prestupom ku "koníkovi" z Maranella splnil sen
Zdielať na

Alonso si prestupom ku "koníkovi" z Maranella splnil sen

Podpis zmluvy má Ferrari priviesť na vrchol

"S Ferrari sme sa napokon dohodli na roku 2010. Som šťastný, že sa stanem pretekárom slávneho tímu z Maranella. Jazdiť v červenom monoposte s čiernym koňom v znaku je snom každého pretekára. Mne sa tento sen splní," povedal pre oficiálnu stránku stajne Alonso a dodal: "Chcem sa obzvlášť poďakovať prezidentovi Ferrari Lucovi di Montezemolovi, ktorý trval na trojročnom kontrakte so mnou."

Podpis zmluvy so španielskym pretekárom má priviesť taliansky tím znova na vrchol. Naposledy sa tešili jeho fanúšikovia z titulu v roku 2007, kedy vyhral šampionát Fín Räikkönen. "Od Alonsa očakávame, že sa vráti do starej formy a privedie nás na vrchol," povedal šéf Ferrari Stefano Domenicali. Dvadsaťosemročný Španiel odjazdí koniec sezóny v Renaulte. V tom sa udialo viacero zmien po uznaní sankcií za úmyselnú haváriu Nelson Piqueta jr. na Veľkej cene v Singapure, po ktorej dostal doživotný zákaz šéf stajne Flavio Briatore.

Odborníci tipovali už skôr návrat Kimiho Räikkönena do McLarenu, po tom ako anglický tím ukončil kontrakt s Heikkim Kovalainenom. Pre fínskeho jazdca to je na jednej strane vykúpenie, lebo po príchode Felipeho Massu stratil vo Ferrari pozíciu lídra. "Myslím si, že Kimi si zapamätá časy strávené vo Ferrari, ako najlepšie v jeho kariére. Odviedol pre nás výborné služby," povedal Domenicali.

Räikkönen prišiel do tímu z Maranella v roku 2007 z McLarenu. Hneď v prvej sezóne vyhral šampionát F1, o rok skončil tretí a v tejto sezóne je zatiaľ piaty, na prvého Jensona Buttona stráca 44 bodov. "Som smutný, že opúšťam tím, v ktorom som strávil tri skvelé roky. Vždy sa budem s týmito ľuďmi cítiť ako doma." V F1 sa očakáva, že Alonsovo miesto v Renaulte zaujme Poliak Robert Kubica, ktorý jazdí za BMW Sauber.

Súvisiace články