Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Bude z M.Schumachera poradca tímu Ferrari?
Zdielať na

Bude z M.Schumachera poradca tímu Ferrari?

Zdroj: TASR

Ferrari chce nájsť najvhodnejšie riešenie

"Chceme nájsť vhodné riešenie, pretože Michael Schumacher a Ferrari sú nerozlučne zviazení," zdôraznil Domenicali v interview v stredajšom vydaní talianskeho športového denníka La Gazzetta dello Sport.

Domenicali vyslovil nádej, že Ferrari na "domácej" Veľkej cene v Monza koncom tohto týždňa môže zaútočiť na prvú pozíciu. "Vieme však, že to bude ťažké, pretože naši súperi naďalej vyvíjajú svoje monoposty, kým my nie. V Monze však môžeme vyťažiť z prípadných chýb rivalov," konštatoval 44-ročný Domenicali.

Nádeje vkladá do Giancarla Fisichellu, nového pilota Ferrari, od ktorého očakáva, že zvládne tlak a získa dôležité body. Na otázku, či by Fisichella v roku 2010 mohol prestúpiť do iného tímu, Domenicali odpovedal: "U nás nemá žiadne také väzby, ktoré by mu bránili prestúpiť do iného tímu".

Domenicali vyslovil aj presvedčenie, že brazílsky pilot Felipe Massa sa po nešťastnom zranení v Budapešti vráti do kokpitu. "Lekári potvrdili, že jeho uzdravovanie prebieha veľmi rýchlo. Po návrate bude silnejší, ako predtým," uviedol šéf Ferrari a prezradil, že Ferrari odštartuje program s mladými pilotmi, ktorí by v budúcnosti mali sedieť v jeho monopostocch.