Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Katriňák sa nevzdáva, úspešne sa vrátil do pretekárskeho sedla
Zdielať na

Katriňák sa nevzdáva, úspešne sa vrátil do pretekárskeho sedla

Zdroj: TASR

V roku 2008 mu lekári úspešne transplantovali pečeň

Stalo sa tak po vyše ôsmich mesiacoch, po tom, čo mu v pražskom Inštitúte klinickej a expretimentálnej medicíny 3. decembra 2008 úspešne transplantovali pečeň. A hoci lekári po tomto zákrokou v otázke jeho návratu do sedla motocykla boli skeptickí a hovorili o konci jeho kariéry, 43-ročný rodák z Martina sa úspešne vrátil.

Nie však do sedla motocykla, na ktorom toto podujatie dvakrát vyhral (2005, 2006), ale do sedla štvorkolky CAN-AM Renegade 800 cc. "Na začiatok si myslím, že to bolo dobré," vyznal sa zo svojho návratu do súťaží Jaroslav Katriňák. "Dnes nás čakalo 48 kilometrov, bolo to však veľmi prašné, takže sa nedalo ísť ani príliš rýchlo, lebo človek v tom prachu ani nevidel poriadne jazdca pred sebou. Takže sa dosť tvorili kolóny. To, že som sa ale dokázal vrátiť, je pre mňa veľké víťazstvo. Sám sebe som si dokázal, že sa to dá. Samozrejme, nešiel som naplno, bolo v tom dosť opatrnosti, ale som rád, že som to zvládol a v cieli som sa cítil dobre." V podobnom duchu hovoril aj jeho manažér Andrej Žipaj. "Tu nejde vôbec o víťazstvá, ale o akýsi test, čoho bude Jaro po tej náročnej operácii schopný. Dnes to bol len prológ, viac nám aj v otázke prípadnej budúcnosti ukáže až sobota, kedy na jazdcov čaká vyše 300 kilometrov."

výsledky:
štvorkolky: 1. Paulino Cruz (Port./Suzuki) 36:51, 2. Jürgen Mohr (Nem./Polaris) 38:42, 3. Massimiliano Masante (Tal./Kawasaki) 39:03,... 12. Jaroslav Katriňák (SR/CAN-AM Renegade 800) 43:38