Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Alonso a Hamilton sú vraj kamaráti
Zdielať na
Motorizmus

Alonso a Hamilton sú vraj kamaráti

Zdroj: SITA/AP

Fernando Alonso a Lewis Hamilton dementovali správy o vzájomnej nevraživosti, vraj sú kamaráti

Jazdci tímu F1 McLaren-Mercedes Fernando Alonso a Lewis Hamilton pred posledným podujatím aktuálnej sezóny vyhlásili, že napriek negatívnemu obrazu, ktorý o ich vzájomnom vzťahu vytvorili médiá, sú dobrými kamarátmi.

V posledných mesiacoch sa totiž objavovali informácie, že rivalita oboch pilotov vyústila až do vzájomnej nevraživosti a obaja "kohúti" sa vraj ani len nerozprávali. Na štvrtkovej tlačovej konferencií pred VC Brazílie na okruhu Intelagos v brazílskom Sao Paule však obaja podobné správy popreli.

"Médiá o nás šírili mnohé informácie, ktoré neboli pravdivé. Nikdy sme nemali konflikt, na trati navzájom súťažíme, ale mimo nej sme vždy mali dobrý vzťah," povedal Alonso.

Španiela podporil aj jeho britský kolega Hamilton:
"Vychádzame spolu dobre, ako vždy. Médiá sa nás snažili rozdeliť, ale nikdy sa im to nepodarilo a my sme pokračovali vo svojej práci."

Obaja piloti McLarenu patria k najvážnejším ašpirantom na zisk titulu, v priebežnom bodovaní šampionátu vedie Hamilton, Alonso je so stratou štyroch bodov druhý.

O celkové víťazstvo sa teoreticky môže uchádzať aj jazdec Ferrari Kimi Räikkönen, ten však na vedúceho Hamiltona stráca sedem bodov.

Zdielať na