Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Preteky na Dobšinskom kopci ovládli Taliani
Zdielať na

Preteky na Dobšinskom kopci ovládli Taliani

DOBŠINSKÝ KOPEC / Počas víkendu najrýchlejší automobiloví jazdci útočili na rýchlostný rekord v pretekoch do vrchu. Na Dobšinský kopec prišlo dvadsaťtisíc ľudí.

V novom fantastickom rekorde vyhral znova Simone Faggioli, ku ktorému sa na druhé miesto pretlačil jeho krajan Fausto Bormolini. Od nedele má Dobšinský kopec traťový rekord na hodnote 2:20,682.

Postaral sa o to „Dobšinátor" Simone Faggioli, keď svoju Normu v druhej súťažnej jazde pretlačil do cieľa v úžasnom čase na hranici dvoch minút a dvadsiatich sekúnd! "Som šťastný, že sa mi to podarilo a nesklamal som očakávania divákov," smial sa od ucha k ucho šťastný Majster Európy.

V prvej štvorke traja Taliani

Hneď za Faggiolim skončil Fausto Bormolini v čase 2:27,929, ktorý bol zároveň aj najrýchlejším pilotom na monopostoch. Na štvrtom mieste sa usadil nádejný Federico Liber s placatou Osellou.

Jediný, kto sa dokázal medzi Talianov dostať, bol nakoniec iba Čech Miloš Beneš. Nevydarila sa mu druhá jazda a klesol na tretie miesto.

Slovák na 14. mieste

Slovákov môže potešiť vynikajúca forma Igora Drotára, ktorý počas tohto víkendu nemal medzi „plecháčmi" konkurenciu a jasne bol aj najlepším slovenským pilotom. Zaslúžene preto berie plný počet bodov do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, kde si upevnil vedenie a ide jasne za majstrovským titulom. Dodajme iba, že celkovo Prešovčan skončil na 14. mieste.

Štáb TV JOJ vyskúšal prejsť celú trať na Dobšinskom kopci, pozrite si reportáž:

Súvisiace články