Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zelený dres vynáša, Sagan zarobil 23 000 eur
Zdielať na

Zelený dres vynáša, Sagan zarobil 23 000 eur

BRATISLAVA / Peter Sagan je cyklistom z absolútnej svetovej špičky a vo svojom drese by ho radi videli mecenáši všetkých tímov. Z úspechu dvadsaťštyriročného Žilinčana zatiaľ ešte stále profituje Cannondale.

V tomto ročníku Tour de France zarobil  Peter Sagan pre Cannonadale zatiaľ viac ako 23 tisíc eur.  Táto suma je súčtom  prémií za jeho umiestnenia v etapách, na rýchlostných prémiách, nosenie zeleného i bieleho trička.S úspechom, trofejami a cenami ide ruka v rukáve s daňami. 

Petrove dane však daňováci zrejme neuvidia. Sagan totiž býva v Monaku. V susednej Českej republike rezonuje kauza zdaňovania víťazky tohtoročného Wimbledonu, Petry Kvitovej. Kvitová po troch rokoch s druhým titulom v Londýne.

Monacké dane

Istý poslanec ju slovne napadol a vyčítal jej, že pobytom v Monaku obchádza český daňový systém. Nabralo to také obrátky, že sa k tomu vyjadroval aj prezident Zeman.

Najúspešnejším tímom najslávnejších cyklistických pretekov podľa zárobkov je s vyše 36 tisíckami eur zatiaľ Astana.  Cannaondale je na piatom mieste. Do tímového bankuprispel aj Alessandro de Marki, ktorý si úspešne počínal v 9. etape. V porovnaní so Saganom však podstatne menšou sumou.

Peter Sagan má však okrem obdivuhodnej šprintérskej sily aj bonus navyše - je totiž skvelým šoumenom. Aj po vyše štvorhodinovom tvrdom šliapaní do pedálov dokáže pobaviť divákov. Nečudo, že sa o neho  bijú nielen špičkové tímy, ale aj reklamné agentúry.

Súvisiace články