Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovák Richard Gonda (19) mieri do F1!
Zdielať na

Slovák Richard Gonda (19) mieri do F1!

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudí, ktorí by mu mali pomôcť vstúpiť do prestížneho kolotoča F1, upútal Richard Gonda svojou rýchlosťou a chladnokrvnosťou. A už na prvých testoch v seriáli Auto GP sa stal najlepším nováčikom.

Všetky top tímy Auto GP World Series sa teraz bijú o Richarda Gondu. A to sa dobre počúva. 19-ročný Slovák si urobil meno nielen na predsezónnych testoch v Jereze, ale aj počas uplynulej sezóny v sérii F3 Open. V nej vyhral 7 pretekov a spolu získal 11 pódiových umiestnení.

"Richard má veľký talent a povahu víťaza. Ak všetko pôjde podľa predpokladov, v roku 2015 by už mohol byť testovacím jazdcom niektorého z tímov F1," povedal riaditeľ Accelerate Driver Development Graeme Glew.

Čaká ho premiéra v Auto GP

Pre rodáka z Banskej Bystrice tak bude nadchádzajúca sezóna poriadnou výzvou. Zvládnuť bude musieť nielen silnejší monopost. Premiéru v Auto GP zažije 13. apríla počas prvých pretekov v Marokou.

"Som presvedčený, že už v prvom roku účinkovania v tomto seriáli sa postará o rozruch a dostane sa aj na pódium," doplnil Graeme Glew.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA/ISIFA

Súvisiace články