Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Slovák Richard Gonda (19) mieri do F1!
Zdielať na

Slovák Richard Gonda (19) mieri do F1!

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudí, ktorí by mu mali pomôcť vstúpiť do prestížneho kolotoča F1, upútal Richard Gonda svojou rýchlosťou a chladnokrvnosťou. A už na prvých testoch v seriáli Auto GP sa stal najlepším nováčikom.

Všetky top tímy Auto GP World Series sa teraz bijú o Richarda Gondu. A to sa dobre počúva. 19-ročný Slovák si urobil meno nielen na predsezónnych testoch v Jereze, ale aj počas uplynulej sezóny v sérii F3 Open. V nej vyhral 7 pretekov a spolu získal 11 pódiových umiestnení.

"Richard má veľký talent a povahu víťaza. Ak všetko pôjde podľa predpokladov, v roku 2015 by už mohol byť testovacím jazdcom niektorého z tímov F1," povedal riaditeľ Accelerate Driver Development Graeme Glew.

Čaká ho premiéra v Auto GP

Pre rodáka z Banskej Bystrice tak bude nadchádzajúca sezóna poriadnou výzvou. Zvládnuť bude musieť nielen silnejší monopost. Premiéru v Auto GP zažije 13. apríla počas prvých pretekov v Marokou.

"Som presvedčený, že už v prvom roku účinkovania v tomto seriáli sa postará o rozruch a dostane sa aj na pódium," doplnil Graeme Glew. Program F1 prebieha od marca 2024 až do decembra 2024.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA/ISIFA

Súvisiace články