Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Schumacherova manželka: Dajte nám chvíľu pokoj
Zdielať na

Schumacherova manželka: Dajte nám chvíľu pokoj

BERLÍN / Hon médií na akékoľvek správy o vývoji zdravotného stavu sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera prinútil jeho manželku Corinnu k výzve, aby novinári dožičili pokoj lekárom nemocnice vo francúzskom Grenobli a tiež rodine bývalého automobilového pretekára.

Doprajte rodine pokoj

"Schumi" je od nedele 29. decembra, keď utrpel ťažké zranenie hlavy pri páde počas lyžovačky, v umelom spánku. Jeho stav je kritický, ale stabilizovaný. Nemenovaný zdroj blízky 45-ročnému Nemcovi v pondelok prezradil, že nastalo mierne zlepšenie.

"Prosím, podporte boj, ktorý zvádzame spolu s Michaelom. Je pre mňa dôležité, aby ste prestali vyvíjať tlak na lekárov a personál nemocnice a nechali ich robiť svoju prácu. Prosím, dôverujte ich vyhláseniam a opustite priestory nemocnice. Doprajte tiež pokoj našej rodine," požiadala vo vyhlásení Corinna Schumacherová.

Prokurátor potvrdil, že Michael mal helmu s kamerou. Pilot F1 pri lyžovaní spadol a udrel sa hlavou o kameň. Jeho helma sa rozbila. Pred nehodou sa lyžoval po trati označenej podľa všetkých predpisov. No úraz sa mu stal mimo nej. Dôvod, prečo z trate zišiel je predmetom vyšetrovania. Nepotvrdili sa ani špekulácie o jeho veľmi rýchlej jazde. Krátko pre úrazom šiel Schumacher rýchlosťou asi 20 km za hodinu.

Krvácanie do mozgu

Bývalý pilot F1 Michael Schumacher mal nehodu. Počas lyžovačky vo francúzskych Alpách, v stredisku Méribel, utrpel vážne zranenia po náraze do skaly. Pretekárov stav bol po prevoze do nemocnice stabilizovaný, avšak v nedeľu večer nastalo u Schumachera krvácanie do mozgu a upadol do kómy. Informáciu priniesol portál britského denníka Daily Mail, odvolávajúc sa na francúzske médiá. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

ISIFA

Súvisiace články