Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
F1: V Abú Zabí jedenásty triumf Vettela (26) v sezóne
Zdielať na

F1: V Abú Zabí jedenásty triumf Vettela (26) v sezóne

ABÚ ZABÍ / Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel na Red Bulle triumfoval na nedeľňajšej Veľkej cene Abú Zabí v rámci seriálu majstrovstiev sveta motoristickej formuly 1. Dvadsaťšesťročný nemecký pretekár stál na najvyššom stupienku siedmykrát za sebou a celkovo jedenástykrát v tejto sezóne.

Na druhej priečke skončil v Abú Zabí jeho tímový kolega a víťaz kvalifikácie Mark Webber z Austrálie. Tretie miesto obsadil ďalší Nemec Nico Rosberg z tímu Mercedes.

Vettel sa ujal vedenia hneď po štarte a pred prenasledovateľmi si utvoril prepychový náskok. Webber prešiel cieľom s vyše polminútovým odstupom.

Víťazstvo venoval rodičom

"Boli to úžasné preteky. Niekedy som mal pocit, že lietam, boli to skvelé preteky. Vďaka patrí tímu, verím, že na budúci rok budem mať rovnako silný a spoľahlivý motor. Osobitné poďakovanie venujem rodičom, ktorí ma vždy podporovali. Im venujem toto víťazstvo, naučili ma mnoho dobrého. Verím, že raz to odovzdám mojim deťom," vravel na stupňoch víťazov dojatý Vettel. 

VC Abú Zabí - nedeľa - výsledky:

1. Sebastian Vettel (Nem.) Red Bull 1:38:06 h, 2. Mark Webber (Aus.) Red Bull +30,829 s, 3. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes + 33,650, 4. Romain Grosjean (Fr.) Lotus +34,802, 5. Fernando Alonso (Šp.) Ferrari +1:07 min, 6. Paul di Resta (V. Brit.) Force India +1:18 min

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články