Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
F1: Hamilton do Mercedesu za Schumachera
Zdielať na

F1: Hamilton do Mercedesu za Schumachera

Zdroj: sita - Lewis Hamilton

Majster sveta formuly 1 z roku 2008 Lewis Hamilton podpísal zmluvu na tri roky s tímom Mercedes, kde od nasledujúcej sezóny nahradí sedemnásobného šampióna Michaela Schumachera.

Jeho doterajší zamestnávateľ McLaren si za jeho nástupcu vybral Mexičana jazdiaceho momentálne za Sauber Sergia Péreza. Mercedes posilnil aj svoje funkcionárske zázemie, šéfom výboru bez výkonných právomocí sa stal ďalší majster sveta - trojnásobný držiteľ titulu Niki Lauda.

"Lewis nahradí Michaela Schumachera, ktorý odviedol za uplynulé tri roky od svojho návratu úžasnú prácu," oznámilo nemecké zoskupenie, v ktorom bude Britovým kolegom Nico Rosberg. Nemca čaká štvrtý rok v Mercedese.

"Želám Lewisovi aj celému tímu veľa úspechov, za doterajšiu prácu si to Mercedes zaslúži. Ďakujem mu za dôveru. Teraz sa ale sústredím na nasledujúce preteky," komentoval Schumacher chystané zmeny znamenajúce pravdepodobne definitívny koniec jeho aktívnej kariéry.

Dvadsaťsedemročný Hamiton vyhral od svojho debutu v roku 2007 už 20 pretekov F1, všetky s monopostom McLaren. "Verím, že spolu môžeme rásť, čeliť novým výzvam a posunúť strieborné šípy až na úplný vrchol," povedal ambiciózny Brit.

Do jazdeckej dvojice Hamilton-Rosberg vkladá šéf Mercedesu Ross Brawn veľké nádeje: "Som presvedčený, že kombinácia Lewisa s Nicom bude v nasledujúcom ročníku tou najdynamickejšou v celom seriáli. Teším sa, čo všetko môžeme spolu dokázať."

Súvisiace články