Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Galimov vyšiel z trosiek sám, dostal sa až k záchranárom!
Zdielať na

Galimov vyšiel z trosiek sám, dostal sa až k záchranárom!

Alexander Galimov je jediným hokejistom Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý 7. septembra prežil tragickú haváriu lietadla. Tento ruský útočník mal síce popáleniny na 90-tich percentách tela, no napriek tomu dokázal prísť vlastnými silami až k záchranárom!

Je to príbeh, pri ktorom sa človek nevyhne návalu emócií. Alexander Galimov nestratil po páde lietadla vedomie napriek tomu, že neunikol následnému požiaru. Svedectvo o jeho statočnosti vyrozprával pre ruskú agentúru RIA Novosti policajt Dmitrij Konoplev.

Najprv si mysleli, že je to rybár...

 "Pri troskách lietadla sme boli za minútu aj pol po havárii. Všade plávali telá, keď sme uvideli, ako sa k nám snaží dostať muž. Bol po pás vo vode. Najprv sme si mysleli, že je to rybár, až po chvíli nám došlo, že ide o jednu z obetí," popísal udalosti Konoplev.

"Spolu s kolegom sme sa mu snažili ísť na pomoc, no keďže voda bola príliš plytká, nemohli sme sa k nemu vo svojej lodi dostať. Tak sme naňho aspoň zakričali, pretože zrazu zmenil smer svojej chôdze," pokračuje ruský policajt.

Bol veľmi popálený, bola mu zima

Že ide o Alexandra Galimova, to zistili až neskôr. "Bol veľmi popálený. Nevedeli sme, ako mu máme pomôcť. Vzali sme ho za lakte a zápästia a vytiahli sme ho do lode. Bola mu zima, prosil nás, aby sme ho prikryli," vraví Dmitrij Konoplev.

Žije, ale to najťažšie ho iba čaká

Hokejista upadol cestou do nemocnice do bezvedomia. Prebral sa iba na chvíľu a kratučko hovoril so svojím otcom. Už ho previezli do popáleninového centra do 250 kilometrov vzdialenej Moskvy. Stále žije, ale čaká ho najhoršie obdobie.

"Práve tretí a štvrtý deň je pri týchto zraneniach najkritickejší," vysvetľuje lekár Valerij Kubyškin. Galimova okrem hlbokých popálenín trápia aj vážne poškodené dýchacie cesty.

sita

Súvisiace články