Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Posledný telefonát hokejistu: Štartujeme, milujem Ťa!
Zdielať na

Posledný telefonát hokejistu: Štartujeme, milujem Ťa!

"Štartujeme, ozvem sa z Minska, milujem Ťa!" - to boli posledné slová obrancu Lokomotivu Jaroslavľ Pavla Trachanova, ktoré adresoval pred odletom lietadla smrti v telefonáte svojej manželke.

Chvíľu pred odletom volal 33-ročný obranca na mobil svojej manželke, aby jej vyznal lásku a zároveň sa pozdravil s deťmi. Let hokejistov ale trval len niekoľko minút. "Do telefónu sa smial a žartoval. Pýtal sa ma, ako sa majú chlapci," opisuje posledný kontakt so svojím mužom manželka Jekaterina.

"Pozeral som správy. Ukončili ich správou o lietadle. Myslel som si, že zle počujem," hovorí otec hokejistu Sergej Trachanov. Po jeho synovi ostali dve deti: 8-ročný Goša a iba ročný Alexej.

Svadobné video si pozrieť nestihla

Bez manželky ostal na svete Jevgenij Sarmatov. Jeho 29-ročná žena Elena bola letuškou. Nestihla si ani pozrieť svadobné video. Neávno sa totiž vrátila zo svadobnej cesty. Rodina chcela, aby s lietaním skončila. Ona svojich blízkych ale neúnavne upokojovala. Vravievala: "Lietadlo je predsa najbezpečnejší spôsob prepravy na svete."

Mladý hokejista sa druhý raz narodil

Naopak, 7. september 2011 môže odteraz považovať za svoj druhý dátum narodenia 20-ročný útočník Maxim Zjuzjakin. Ten mal odohrať svoj prvý ligový zápas práve v Minsku.

Tréner ho však na poslednú chvíľu zo súpisky vyškrtol. Do lietadla teda mladík s mužstvom nenastúpil. Nestihli ho dokonca ani vyradiť zo zoznamu cestujúcich, a tak sa na chvíľu ocitlo jeho meno medzi mŕtvymi.

TV JOJ

Súvisiace články