Polojasno
23°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Z telocvične sa stala fanzóna. Škola si pre žiakov pripravila hokejovú prespávačku
Zdielať na

Z telocvične sa stala fanzóna. Škola si pre žiakov pripravila hokejovú prespávačku

VEĽKÝ LAPAŠ / Vo Veľkom Lapáši pripravili pre žiakov v základnej škole, hviezdnu hokejovú noc. Telocvičňa sa počas zápasu našich hokejistov so Švédskom zmenila na fanzónu. Nechýbala veľkoplošná obrazovka, povzbudzovalo sa, súťažilo. Celá škola jednoducho žije hokejom. A treba povedať, že napriek náročnej noci, na druhý deň na vyučovaní nechýbali.

Noc s hokejom si nenechalo ujsť 70 detí 5. a 9. ročníka. "Je to úplne úžasné a milujem túto školu," povedala jedna zo žiačok. V telocvični pripravili veľkoplošnú obrazovku. Decká si obliekli dresy, na tvárach mali slovenské znaky či vlajky a vyrobili si aj transparenty. "Robili sme to dnes a sme radi, že si môžeme užiť spolu kamaráti hokej a máme dobré emócie," priblížil jeden zo žiakov. Počas každého gólu do našej bránky zavládlo na pár sekúnd ticho. Fandili aj konkrétnym hráčom.

Okrem sledovania zápasu tu pre deti učitelia pripravili aj rôzne doplnkové aktivity. "Deti boli rozdelené do skupín a hádali hokejové otázky," uviedla  Zuzana Lašticová, učiteľka ZŠ Veľký Lapaš. "Streľba na pasívneho brankára a cez druhú prestávku nájazdy na brankára," priblížil Michal Baranovič, učiteľ ZŠ Veľký Lapaš.

Hokejová noc končila spoločným spaním v telocvični. "Ráno nás čakajú raňajky a potom učenie neučenie," uviedla Lucia Srnková, zástupkyňa riaditeľa ZŠ Veľký Lapáš. Deti nám povedali, že oslava po prehre nebude, ale určite toho veľa nenaspia. "Až na matike ráno sa vyspím v škole," dodal jeden zo žiakov. 

Súvisiace články