Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejisti sa nevzdávajú, dnes posledná šanca na reparát
Zdielať na

Hokejisti sa nevzdávajú, dnes posledná šanca na reparát

Zdroj: sita - Glen Hanlon na lavičke Slovenska počas MS

Slovenskí hokejisti v piatok natiahli svoju sériu prehier o jeden gól na 75. majstrovstvách sveta v Bratislave na tri duely, keď vo svojom úvodnom vystúpení v osemfinálovej E-skupine podľahli Čechom 2:3.

Z pohľadu postupových šancí domáceho tímu musia zverenci Glena Hanlona bezpodmienečne zdolať Fínov a Dánov a dúfať v pomoc súperov. Kanadský kormidelník SR ale odmieta predčasne kapitulovať.

Možno to tak nevyzerá, ale v kabíne máme silné charaktery a množstvo skúseností, na to by sa nemalo zabúdať. Nič sa ešte nekončí a nevzdávame sa pred finišom. Táto prehra je tvrdá rana pre naše plány, ale musíme sa pozbierať a v sobotu je nový deň,“ povedal Hanlon.

Tím okolo kapitána Pavla Demitru čaká v sobotu večer meranie síl s Fínskom a tento duel je zo slovenského pohľadu bez váhania možné označiť za existenčný. „Ak budeme hrať proti Fínom tak, ako s Čechmi v prvej a väčšine druhej tretiny, malo by to byť dobré. V prostrednej časti hry sme počas 8 - 9 minút stratili trpezlivosť, dostali sme sa do problémov a súper má tri silné lajny, ktoré to dokážu využiť. Doplatili sme na vlastné chyby. Ak by sme mali Zdena Cháru, hral by proti Jágrovi, ale takto sme museli obetovať Mariána Hossu, na Havlátovu formáciu mal hrať Surový, chceli sme uvoľniť Demitrov útok. Určite sme chceli viac ako 22 striel. Ťažko sa mi po troch prehrách hovorí, že som spokojný, ale prístup a nasadenie hráčov ma teší,“ vyhlási skúsený kormidelník.

Glen Hanlon na záver načrtol imperatív sobotňajšieho úspechu a individuálnu cestu k nemu, ktorá by mala spočívať predovšetkým v upokojení psychiky:

Nechcem odhadovať šance, nie som gambler, môžem povedať iba toľko, že musíme vyhrať. Ako sa k tomu postavia hráči, je ich vec, môžu sa celú noc ľutovať alebo hnevať. Ak im to pomôže, budem len rád.“

Súvisiace články