Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na hokejový ošiaľ dohliadnu stovky policajtov
Zdielať na
Hokej

Na hokejový ošiaľ dohliadnu stovky policajtov

V uliciach Bratislavy a Košíc budeme denne vídavať 700 až tisíc policajtov. Dohliadať budú na bezpečnosť počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Prísnejšie bezpečnostné opatrenia sa nevyhnú ani letiskám.

Počet policajtov sa podľa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave bude meniť v závislosti od rizikovosti jednotlivých zápasov. Najväčší počet policajtov a to okolo 670 tvorí poriadková polícia. Na mieste však bude aj dopravná, železničná, policajti operatívnej služby, ako aj pyrotechnici. Polícia prijala aj opatrenia na  odbúranie jazykových bariér.



"Do miest, kde sa sústredí najväčší počet návštevníkov Bratislavy, sme pridelili tých policajtov, ktorí ovládajú aspoň jeden cudzí jazyk," vysvetľuje šéf KR PZ Bratislava Csaba Faragó. Do hlavného mesta prídu na pomoc aj policajti z Trenčína, Nitry a Trnavy. V okolí zimného štadióna budú vytvorené aj dve zóny z dopravným obmedzením. Vojsť sem môžu len tie vozidlá, ktoré majú povolenia a obyvatelia týchto zón.

Vedenie polície bude bezpečnosť v uliciach počas šampionátu sledovať z miestnosti krízového štábu.  Fanúšikovia by nemali pri sebe nosiť zbytočne veľa peňazí, nemali by zabúdať na skontrolovanie uzamknutia áut a nemali by tam zabúdať cennosti. Pri sebe treba mať neustále občiansky preukaz.

 

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články