Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V tíme skvelá atmosféra, Hanlon od Zedníka ospravedlnenie nežiadal
Zdielať na

V tíme skvelá atmosféra, Hanlon od Zedníka ospravedlnenie nežiadal

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon sa v pondelok ohradil voči tvrdeniam, že s hráčmi nekomunikuje a nerozumie im, čo malo viesť k odchodu útočníka Richarda Zedníka z prípravného kempu.

Podľa Hanlona medzi nimi nedošlo k žiadnej hádke, veci si vysvetlili a hráčov návrat je dobrým signálom pre celý tím.

Kanadský kouč na začiatku záverečnej fázy prípravy pred MS opísal okolnosti Zedníkovho nečakaného opustenia tímu a vyjadril sa aj k medializovaným informáciám o jeho nedostatočnej, resp. zlej komunikácii s hráčmi. "Na celej tejto veci ma trápi jediná vec a síce, keď ľudia hovoria, že nekomunikujem, alebo že nerozumiem slovenským hráčom a ľudom. Som tu, pretože tu chcem byť a vážim si tunajších fanúšikov a rešpektujem ich názory. Myslím si, že v prípade každého, kto si oblečie národný dres a reprezentuje svoju krajinu, neexistuje niečo ako úloha 'posledného'. Či už je to gól alebo zblokovaná strela, všetko má svoj význam. Rovnako tak nezáleží na tom, či odohráte päť alebo 25 minút, hráte za svoju krajinu a je to pre vás česť. Neexistuje dôvod pre vysvetľovanie toho, kde budete hrať. Hráte za svoju krajinu."

Ako Hanlon uviedol, Zedníka chcel mať od začiatku v tíme a išlo výhradne o nespokojnosť zo strany hráča. Napriek jeho svojvoľnému opusteniu tímu sa na neho nehnevá a ani nežiadal ospravedlnenie. "Jednoducho nebol spokojný so svojou pozíciou, z ničoho ho však neobviňujem. Je ťažké dopriať všetkým hráčom taký čas na ľade, aký by si sami predstavovali. Chápem jeho rozhorčenie a hnev, nie je to jednoduché, obzvlášť v prípade takých skvelých hráčov, akým on nepochybne je. Odmietam však tvrdenia, že s hráčmi nekomunikujem. Medzi mnou a Richardom nie je žiadny problém, nikdy sme na seba nezvýšili hlas a ani sa nepohádali. Snažím sa o to, aby hráči cítili konkurenciu, či už na jednotlivých postoch, v rámci ice-timu alebo v tréningoch. Nikdy nevyhoviete všetkým, niekomu sa to páči, inému nie, ale taký je hokej. S Richardom sme si veci vyjasnili, čo je dobrý signál pre neho, pre mňa i pre celý tím."

K návratu Zedníka do tímu výraznou mierou prispel útočník Pavol Demitra, ktorý s ním telefonoval a presvedčil ho, že bola by škoda, keby sa to takto skončilo. "Povedal som mu, že toto mužstvo ho potrebuje. Myslím si, že Zeďo sem patrí a správa o jeho návrate potešila celé mužstvo a celé Slovensko. Som rád, že sa to podarilo a verím tomu, že sa nám odvďačí nejakým veľkým gólom."

Demitra prezradil, že jeho komunikácia so Zedníkom sa niesla od začiatku v pokojnom duchu a bez výčitiek. "Od prvého rozhovoru som mal pocit, že tam je šanca. Určite to nie je moja zásluha, ale všetkých ľudí pohybujúcich sa v slovenskom hokeji. Zeďa poznám dlhé roky, sme veľmi dobrí kamaráti, spolu sme začínali, keď sme mali nejakých 21, 22 rokov. Vždy dokázal, že patrí medzi top hráčov a verím, že to dokáže aj na tomto šampionáte," uviedol a dodal, že kabína s jeho návratom nemala žiadny problém: "Myslím si, že hokejisti sú voči takýmto momentom dobre obrnení. Väčšina tých, čo sme boli v Amerike, bolo na to aj školených. Všetci chalani sú profesionáli a vedia, ako sa k tomu majú stavať a keď príde do šatne taký hráč ako Rišo Zedník, tak s tým nemá nikto problém."

Súvisiace články