Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prvý trojbodový zápas v NHL! Slafkovský vyrovnal klubový rekord: Snažím sa na sebe pracovať
Zdielať na

Prvý trojbodový zápas v NHL! Slafkovský vyrovnal klubový rekord: Snažím sa na sebe pracovať

Zdroj: TASR

NEW YORK /  Slovenský hokejista Juraj Slafkovský sa stal historickým rekordérom Montrealu Canadiens. V noci na stredu pomohol k víťazstvu nad Anaheimom (5:0) gólom a dvoma asistenciami a je iba druhý tínedžer v klubových dejinách, ktorý bodoval v šiestom zápase NHL za sebou. Napodobnil zápis Douga Wickenheisera, ktorý ťahal sériu šiestich stretnutí s aspoň bodom v ročníku 1980/81.

Slafkovský potvrdil gradujúce výkony a zažil prvý trojbodový zápas v profilige. Deväťnásťročný útočník najskôr v druhej tretine dvakrát prihral na gól Nickovi Suzukimu a svoj parádny večer korunoval v 48. minúte presným zásahom v presilovke na 4:0. Zužitkoval bekhendovú prihrávku Suzukiho a z kruhu na buly trafil odkrytú bránku. Všetko to priamo z tribúny sledoval aj jeho otec.

"Je skvelé, že je tu a mohol to vidieť na vlastné oči. Už sa neviem dočkať, keď sa stretneme a porozprávame sa. V ostatných zápasoch sa mi hrá stále lepšie a lepšie a je naozaj pekné, že tu mohol byť," povedal pre zámorské médiá Slafkovský, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu a od fanúšikov sa dočkal ovácií.

Za dve gólové asistencie sa mu po dueli poďakoval aj Suzuki. "Krásne prihrávky, už som s tým potom nemal veľa práce," uviedol kanadský center. Superlatívmi na adresu Slafkovského nešetril ani ich kolega z prvého útoku Cole Caufield: "Je hrozbou kdekoľvek na ľade. Posúva puk, chráni si ho, korčuľuje. Je radosť sa na to pozerať."

TASR

​Slafkovský odohral 20:51 min, mal tri strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a pripísali mu plusový bod. V tejto sezóne má na konte 27 bodov (11+16) v 53 zápasoch. Počas svojej šesťzápasovej bodovej série nazbieral päť gólov a štyri asistencie. Stáva sa stále platnejším hráčom pre svoj tím. "Snažím sa naďalej na sebe pracovať. Ak budete stále odvádzať tvrdú robotu, raz sa musíte dočkať odmeny. A už sa to začína vyplácať. Musím v tom pokračovať. Stále cítim, že moja hra ešte môže rásť," tvrdí prvý muž predvlaňajšieho draftu.

Montreal v dueli dominoval, súpera prestrieľal jednoznačne 38:13. Najväčšiu zásluhu na jasnom triumfe mala prvá formácia so Slafkovským, Suzukim a Caufieldom, ktorá začína byť stále väčšou hrozbou pre súperov. V noci na utorok vyprodukovala dokopy sedem bodov. "Je to povzbudzujúce, nachádzajú konzistentnosť. Musíte byť z toho nadšený. Je zábavné ich sledovať, nielen výsledky, ale aj to, ako spolu hrajú. Je to vzrušujúce," uviedol na margo súhry prvého útoku tréner Habs Martin St. Louis.

Bronzového medailistu a najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja z Pekingu 2022 chvália okrem fanúšikov aj zámorské médiá. Marc Dumont z Montreal Hockey Now označil Slafkovského výkon za dominantný: "Našiel svoj rytmus. V prvých 20 zápasoch sezóny by bolo prekvapením vidieť ho urobiť dve či tri pekné akcie za sebou, ale teraz sa to stáva bežne. Samozrejme, je dôležité, že nastupuje v útoku s kvalitnými spoluhráčmi. Caufield a Suzuki sú najlepší hráči tímu, ale tiež nemôžeme poprieť, že Slafkovského prítomnosť pozdvihla tú formáciu na vyššiu úroveň."

Súvisiace články