Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chára v exhibícii All Star nechal príklep v šatni
Zdielať na

Chára v exhibícii All Star nechal príklep v šatni

Zdroj: sita - Chára má najtvrdšiu strelu v NHL

Jediný slovenský účastník zámorskej hokejovej exhibície All Star Zdeno Chára sa v noci na pondelok v americkom Raleigh prezentoval dvoma asistenciami, plusovým bodom a jedným streleckým pokusom.

Na ľade RBC Centra strávil pritom 21 minút, no nezabránil prehre svojho Tímu Staal, ktorý sa po divokej prestrelke 10:11 musel skloniť pred Tímom Lidström.

Chára sa deň pred samotným duelom v súťaží zručností stal štvrtýkrát v rade najtvrdším strelcom NHL, keď vypustil delovku s rýchlosťou vyše 170 km/h a prekonal tak vlastný rekord spred dvoch rokov, keď mu vtedy namerali výkon tesne pod touto hranicou. Diváci, ktorí čakali, že profiligový obor predvedie svoju strelu aj v zápase, však museli zostať sklamaní. Chára sa dostal do niekoľkých šancí, všetky však riešil výlučne strelou zápästím, keďže nechcel nikoho zraniť. "Nemalo význam strieľať príklepom. Samozrejme, snažil som sa dať nejaký gól, no nechcel som riskovať, že by puk niekoho trafil a zranil. Všetci vieme, že je to šou pre divákov, keď sa všetci bavia. Dôležité je hlavne nezraniť sa," uviedol Chára pre denník Boston Herald.

Súvisiace články