Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
ZÁZNAM: Lidströmov tím zvíťazil v All Star NHL
Zdielať na

ZÁZNAM: Lidströmov tím zvíťazil v All Star NHL

Zdroj: SITA - NHL All Stars Game 2011

Jediný slovenský účastník hokejového exhibičného zápasu All Star Zdeno Chára sa v noci na pondelok v americkom Raleigh prezentoval dvoma asistenciami, plusovým bodom a jedným streleckým pokusom.

Na ľade RBC Centra strávil pritom 21 minút, no nezabránil prehre svojho Tímu Staal, ktorý sa po divokej prestrelke 10:11 musel skloniť pred Tímom Lidström.

Aj napriek ofenzívnemu poňatiu duelu a vysokému skóre ani jeden z aktérov nedosiahol hetrik - po dva góly zaznamenali na strane "domácich" Eric Staal a Kris Letang, na strane hostí Anže Kopitar, Daniel Briere a Loui Eriksson, ktorý bol spoločne s dočasným spoluhráčom Sheom Webberom so štyrmi bodmi aj najproduktívnejším hráčom súťaže. Eriksson sa stal zároveň strelcom víťazného gólu pri power-play Staalovcov. Cenu pre najužitočnejšieho hráča si odniesol Patrick Sharp. Brankár Lidströmovcov Tim Thomas sa stal prvým gólmanom histórie, ktorý si pripísal tretie víťazstvo v rade.

Šou v Raleigh priniesla aj ďalšie prepisovanie histórie v podobe premiérového trestného strieľania, ktoré nasledovalo po hodení hokejky Alexandra Ovečkina v záverečnej tretine. Matt Duchene ale jeho prečin nepotrestal, lebo jeho sólo zlikvidoval brankár Henrik Lundqvist.

Švédsky veterán a zároveň kapitán Tímu Lidström zaznamenal sedem plusových bodov, čím vyrovnal zápis Adama Oatesa spred 20 rokov. Lidströmov partner v obrannej dvojici Shea Weber ukončil zápas so šiestimi pluskami. Lidström si podobne ako Staal pochvaľoval predovšetkým atmosféru. "Ľudia si to skutočne užívali. Celý čas povzbudzovali a oslavovali góly. Myslím si, že hlavne oni vytvorili skvelé hokejové prostredie. Víkend som si naozaj užil," povedal 40-ročný Lidström, pre ktorého to bola už 12. účasť v tradičnej exhibícii.

Sumár:

Tím Staal - Tím Lidström 10:11 (4:4, 2:3, 4:4)
Góly: 1. Ovečkin (CHÁRA), 3. P. Šťastný, 4. Eliáš, 6. Giroux, 22. Sharp, 27. a 49. Letang, 44. a 60. E. Staal, 56. Nash (CHÁRA) - 11. a 31. Kopitar, 14. Byfuglien, 17. a 59. Eriksson, 17. Duchene, 35. Stamkos, 36. a 50. Briere, 51. Toews, 54. St. Louis. Brankári: Ward, Lundqvist, Price - Hiller, Fleury, Thomas, strely na bránku: 46:45, 18.680 divákov.

Tím Staal:
Brankári: Cam Ward (Carolina), Henrik Lundqvist (NY Rangers) Carey Price (Montreal)
Obrancovia: ZDENO CHÁRA (Boston), Marc Staal (NY Rangers), Dan Boyle (San Jose), Chris Letang (Pittsburgh), Erik Karlsson (Ottawa),
Útočníci: Alexander Ovečkin (Washington), Daniel Sedin (Vancouver), Rick Nash (Columbus), Patrick Sharp (Chicago), Jeff Skinner (Carolina), Claude Giroux (Philadelphia), Corey Perry (Anaheim), Patrik Eliáš (New Jersey), David Backes (St. Louis), Paul Šťastný (Colorado)
Tréneri: Joel Quenneville a Mike Haviland (obaja Chicago).

Tím Lidström:
Brankári: Tim Thomas (Boston), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh), Jonas Hiller (Anaheim)
Obrancovia: Duncan Keith (Chicago), Shea Weber (Nashville), Dustin Byfuglien (Atlanta), Keith Yandle (Phoenix), Brent Burns (Minnesota)
Útočníci: Steven Stamkos (Tampa Bay), Henrik Sedin (Vancouver), Daniel Briere (Philadelphia), Jonathan Toews (Chicago), Brad Richards (Dallas), Martin Havlát (Minnesota), Anže Kopitar (Los Angeles), Matt Duchene (Colorado), Loui Eriksson (Dallas), Phil Kessel (Toronto)
Tréneri: Peter Laviolette (Philadelphia), Alain Vigneault (Vancouver).