Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Košice súperom Slovana vo finále, Martin spokojný s bronzom
Zdielať na

Košice súperom Slovana vo finále, Martin spokojný s bronzom

5.semifinále, Košice - Martin 5:2

HC Košice - MHC Martin 5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
Góly: 16. Mikuš (Grman, Dravecký), 25. Mikuš (Grman, Huna), 29. Andrašovský (Húževka, Sýkora) - 1. Beran (Jabrocký, Uram), 54. Appel (Uram). Rozhodovali: Kubuš, J. Konc - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5, navyše Gron 10. min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedania: 35. Brcko zapojil sa do hry, 36. Dornič zapojil sa do hry, 41. Dzubina namiesto Križana (všetci Martin), 6297 divákov.
Konečný stav série 4:1 - do finále postúpili Košice

Úvod piateho semifinálového stretnutia play off vyšiel dokonale hosťom, ktorí sa po 33 sekundách ujali vedenia 1:0. Autorom gólu bol Beran, keď dokázal premeniť peknú prihrávku Jabrockého spoza brány. Križan sa poriadne zapotil v 9. minúte po dobrej príležitosti Bartoša. Ešte väčšie starosti mu o štyri minúty neskôr spôsobila pekná kombinácia Jenčíka s Gmitterom, no ani druhý menovaný ho neprekonal. Do tretice to však vyšlo obrancovi Mikušovi v 16. minúte, ktorý po závare pred Križanom prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Pár sekúnd pred koncom prvej časti ešte poslal Bartoš na útočnej modrej čiare prihrávku Draveckému, no ten tesne minul pravú žŕdku hosťujúcej brány. Začiatok druhej tretiny priniesol dve presilové hry domácich, avšak až pri druhej z nich sa do streleckej listiny zapísal opäť Mikuš, ktorý po prihrávke Grmana napriahol od modrej čiary a poslal "oceliarov" po prvý raz do vedenia 2:1. O štyri minúty neskôr zvýšil už na rozdiel dvoch gólov Andrašovský, keď ho prihrávkou spoza brány našiel medzi kruhmi Húževka. Na začiatku 34. minúty vysunul Tabaček do samostatného úniku Jenčíka, no ten zoči-voči Križanovi nepochodil. Hosťujúci gólman čaroval aj o tri minúty neskôr, keď v rozkľaku efektne zneškodnil pokus Hunu. Hernú prevahu využili Košičania v závere druhej časti, keď Jenčíkovú prihrávku zužitkoval v 39. minúte do prázdnej brány Sýkora a o necelú minútu Huna po individuálnej akcii s prispením obrancu Dorniča vsietil piaty gól - 5:1. V 44. minúte už mohlo byť po Húževkovej strele 6:1, no na bránkovej čiare ratoval v poslednej chvíli Velebný. Rozbehnutí domáci pokračovali v nátlakovej hre a bavili domáce publikum. Po Gmitterovej žŕdke z 48. minúty vytiahol puk z bránkovej čiary tentokrát Beran. Zahrmelo však na druhej strane, Appel znížil na rozdiel troch gólov v presilovej hre piatich proti trom a stanovil konečný zápasový rezultát. Košičania napriek rýchlemu inkasovanému gólu dokázali odpovedať a v prostrednej časti vsietili súperovi štyri góly, čo rozhodlo o osude stretnutia.

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Posledný krok býva vždy najťažší. V prvej tretine sme hrali nervózne, bez pohybu a o našom víťazstve sme rozhodli v druhej tretine. Séria však vôbec nebola jednoduchá. O finále so Slovanom som ešte nepremýšľal, na to príde čas až teraz."

Dušan Gregor, tréner Martina: "Gratulujem Košiciam k zaslúženému postupu do finále. My sme už predtým postupom do finále dosiahli veľký úspech pre martinský hokej, hráči si zaslúžia uznanie. Mali sme do činenia so silným súperom, ktorý zaslúžene postúpil."

Súvisiace články