Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poprad sa udržal, Kežmarok sa ešte snaží
Zdielať na

Poprad sa udržal, Kežmarok sa ešte snaží

Zdroj: TASR

Baráž ukončil Poprad po štyroch dueloch, Spišská vedie nad Kežmarkom 3:1

MedziKežmarkom a Spišskou Novou Vsou sa bude ešte pokračovať, Kežmarok zdolal doma Spišskú 5:2 a vynútil si ďalší zápas na ľade súpera. Všetko to opäť budeme sledovať aj na HUSTE.SK.

ŠHK 37 Piešťany - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:2 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 40. Mihálik - 45. Weissmann, 66. Stantien. Rozhodcovia: J. Konc - Bundil, Stano, vylúčení: 6:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1100 divákov.

na zápasy: 0:4

Prvej tretine dominovala pozorná obranná hra Piešťan, ktorou eliminovali útočnú snahu Popradu a spoľahlivé výkony brankárov. Druhá časť mala podobný obraz ako prvá. Popradčania mali množstvo gólových príležitostí, ale stroskotali na výbornom výkone brankára Ondrejku. Naopak domáci sa ujali vedenia v závere druhej tretiny, keď využili výhodu presilovej hry a Mihálik posunul Piešťany do vedenia. Popradčania odpovedali vyrovnávajúcim gólom v úvode tretej tretiny Weissmannom. O víťazovi stretnutia rozhodla až 6. minúta predĺženia gólom Stantniena, ktorý znamenal pre Poprad extraligovú príslušnosť aj v budúcej sezóne.

Milan Klement, tréner Piešťan: "Skončila sa séria. Myslím si, že v nej bol favoritom Poprad, čo sa aj potvrdilo. Určite lepšie zápasy sme zohrali doma. V tých dvoch domácich zápasoch, aj keď výsledok bol lepší vo štvrtom, v treťom sme hrali lepší hokej, hlavne pre oko diváka. Poprad nezačal tak, ako by malo začať extraligové mužstvo. Nakoniec chcel, no proste mu to nešlo. Vcelku hodnotím túto sériu pre nás ako prospešnú."

Július Pénzeš, tréner Popradu: "Dnešný zápas sme hrali disciplinovanejšie než včera, ale pohoreli sme na nevyužitých šancách. Potom sme dostali v druhej tretine dosť nešťastný gól po hrubej chybe, ale potom v poslednej tretine sa nám začalo dariť. Dali sme aj gól, ale síl stále ubúdalo a sústredili sme sa na predĺženie, čo si ja myslím, že je hra vabank. Prejavila sa skúsenosť našich hráčov, kde sme sa snažili rozhodnúť už v predĺžení a nakoniec sa nám to podarilo."

   
MHK SkiPark Kežmarok - HK Spišská Nová Ves 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Góly: 2. Paľovčík, 5. Čížek, 12. Jelínek, 33. Škovira, 50. Segľa - 1. Heizer, 34. Leskovjansky. Rozhodcovia: Kubuš - Rudý, Orolín, Snášel, vylúčení 10:12, navyše Petruk 10 min. za nešportové správanie a Čintala (obaja Sp. N. Ves) 10 min. a DKZ za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, striedania: 33. Smik za Laca (brankári Sp. N. Ves), 1590 divákov.

na zápasy: 1:3

Úvod 4. barážového stretnutia bol šokujúci. Už v 23. sekunde sa z prvého útoku tešili hostia, keď Heizer prestrelil Klempu. V 2. minúte však Paľovčík vyrovnal a v 5. minúte Čížek poslal domácich do vedenia. Zápas tak už od úvodu nabral vysoké tempo a diváci videli veľa vzruchu pred oboma bránkami. Hokejovejší boli domáci, ktorí udávali tón hry a neuspokojili sa s jednogólovým vedením. Odmenou za útočnú aktivitu im bol tretí gól v sieti Laca, ktorého od modrej prestrelil počas presilovky Jelínek. Hosťujúci tréner si okamžite vzal oddychový čas, aby zastavil útočne naladených domácich a upokojil svojich hráčov. Hosťom to pomohlo, lebo do konca tretiny hru vyrovnali a spevnili svoju defenzívu. Úvod 2. tretiny sa rozkúskoval pre viaceré vylúčenia. Počas nich mal najväčšiu šancu na skórovanie hosťujúci Petruk, ktorého Klempa počas presilovky 5:3 vychytal. Na druhej strane Brejčákovu strelu v 32. minúte od modrej tečoval v presilovke Škovira a Kežmarčania viedli už 4:1. Tento stav však trval iba minútu, lebo po kolmici Gurčíka premenil Leskovjanský samostatný brejk. Hostia zapli na vyššie obrátky a Klempa sa v bránke domácich mal čo obracať - najmä po strele Heizera v 36. minúte, keď už hostia dvíhali ruky. Stav 4:2 sa však už do konca tretiny nezmenil. Tretia tretina sa niesla v znamení útočnej snahy hostí o strelenie kontaktného gólu a domácej pozornej obrany. Najväčšiu príležitosť na vrátenie sa do zápasu mali hostia v stosekundovej presilovke 5:3. Gól v nej však nedali, a tak trestali domáci, ktorí v 50. minúte zásluhou Segľu získali opäť trojgólové vedenie. Potom nasledovala séria vylúčení hostí, ktorí sa nevedeli zmieriť s nepriaznivým stavom. Kežmarčania však početné výhody nevyužili, a tak 5:2 zostalo aj po 60 minútach hry.

Jerguš Bača, asistent trénera Kežmarku: "Vedeli sme, že zodpovedným prístupom k zápasu musíme byť úspešní a že séria sa neskončí. Chalani dali do hry srdce a teraz urobíme všetko pre to, aby sme v Spišskej Novej Vsi vyhrali a vrátili sa do Kežmarku."

Eduard Giblák, tréner Spišskej Novej Vsi: "Už v rozcvičke bolo vidieť, ze Kežmarok má zodpovednejší prístup k zápasu. Začal hrať agresívnejšie, vyhrával osobné súboje, dbrou hrou otočil nepriaznivý stav. Po prvej tretine sme dohovorili chlapcom, že stále hráme s  extraligovým mužstvom, no na výkon domácich to tentoraz nestačilo. Záver zápasu sme hrali veľmi nedisciplinovane."