Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pálffy vypredá tribúny Slovana?
Zdielať na

Pálffy vypredá tribúny Slovana?

Zdroj: TASR

Slovan sa nechystá len na Pálffyho, Záhoráci čakajú na chyby

Prvé dva súboje sa začnú aj na HUSTE.SK odvíjať v bratislavskej Samsung Aréne v pondelok a utorok (16.-17. marca). Pred celou sériou je zatiaľ isté, že kým jeden sa bude tešiť z postupu do finále, pre druhého sa sezóna skončí. "Taký je šport, taký je hokej. To znamená, že lepší postúpi, ale nemusí to byť lepší, môže to byť len šťastnejší. Predpokladám a dúfam, že prídu diváci vo veľkom počte a uvidia veľmi kvalitné stretnutia," povedal pre TASR na margo blížiacich sa súbojov so Skalicou tréner Slovana Róbert Pukalovič. V tejto sezóne odohrali jeho zverenci so Skalicou už šesť zápasov, v bodovej bilancii mal navrch Slovan (11:7) a podľa domáceho kouča sa už veľmi nemajú čím prekvapiť. "Jednoznačne bude rozhodovať hráčska disciplína, lebo presilové hry dokážu rozhodovať a rozhodujú play off."

Sila Skalice je najmä v jeho prvej formácii na čele so Žigmundom Pálffym. "Samozrejme, že Žigov útok tvrdil počas celej sezóny muziku, ale neraz sme sa presvedčili, že dokážu zabrať aj ostatné útoky. Musíme si teda dávať pozor na každého hráča súpera, nielen na prvý útok." Slovan po tom, čo vyradil vo štvrťfinále Martin (4:1 na zápasy), mal od pondelka 9. marca krátke voľno a na ľade sa jeho hráči znova objavili vo štvrtok 11. marca. "Po regeneračnom cykle sme vykorčuľovali na ľad, kde už aj tie cvičenia boli zamerané na herný systém, aký by sme chceli hrať proti Skalici. Nejde o nič nové, snažíme sa to len vylepšiť a zdokonaliť." Tréningy mali slovanisti aj v sobotu a nedeľu, na nich sa budú venovať nácviku presilových hier, oslabeniam a ďaľšiemu cibreniu herného systému. Zranenia, najmä na poste obrancov, kvárili Slovan vo vrcholiacej základnej časti súťaže, keď mu vypadli Hlavačka, Sersen, Srdínko. Podľa Róberta Pukaloviča by Srdínko mohol už v pondelok opatrne vykorčuľovať na ľad, ale ako sa to bude vyvíjať ďalej si netrúfol povedať. Po zranení však už bude pripravený brankár Konrád, ktorého zo štvrťfinále vyradilo zranenie prsta na ruke.  

Na semifinálové súboje so Skalicou sa už teší aj kapitán úradujúceho majstra Ľubomír Vaic. "Tešíme sa, že to bude už zase o niečo lepší súper akým bol Martin, že bude lepší hokej, bude atraktívnejší pre divákov. Je to už druhé kolo, verím, že to budú dobré zápasy s lepším koncom pre nás," vyjadril sa Vaic. V prípade maximálneho počtu zápasov by na strane Slovana mohol byť výhodou ten siedmy na domácom ľade. "Už je to semifinále, tam už domáce prostredie nerobí až takú veľkú výhodu. Verím, že vstúpime do domácich zápasov dobre, a že sa nám potom podarí vyhrať aj v Skalici aspoň jeden a potom uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej," tvrdí Vaic. Skalica ich podľa neho už nemá čím prekvapiť, v Slovane vedia, čo môžu od nej čakať. "Dôležitá bude disciplína, pretože Žigo Pálffy je dobrý v presilovke. Musíme sa vyvarovať oslabeniam a zbytočných faulov a verím, že sa nám to bude dariť a budeme zápasy vyhrávať."

Skaličania postúpili do semifinále, aj vzhľadom na to, že začínali štvrťfinále hneď v prvej várke, ako prví. Nad Duklou Trenčín vyhrali 4:0 na zápasy a prakticky od 5. marca, kedy svoj postup spečatili, mali voľno. Na semifinále sa začali pripravovať od pondelka, s výnimkou štvrtka, boli na ľade každý deň. Hoci môže byť Slovan miernym favoritom tejto série, Skaličania sú rozhodnutí, cez majstra prejsť do svojho prvého finále. "Jeden aj druhý tím sú veľmi kvalitné, Slovan má svoju silu, no tú máme aj my," uviedol pre TASR tréner HK 36 Peter Oremus. Skaličania si veľmi dobre uvedomujú, že v prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu by bola výhoda na strane Slovana. V živej pamäti majú lanské semifinále s Košicami, v ktorom po prehre 3:4 na zápasy, im zostali oči pre plač. "Vieme, že treba vyhrať štyri zápasy a urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo. Je jedno či vyhráme doma, alebo vonku, dôležité je to rozhodujúce víťazstvo," dodal Peter Oremus. V tejto sezóne sa im to už v Bratislave raz podarilo, hneď v prvom súboji nadstavby vyhrali na Slovane 4:3 po predĺžení a s takýmto zámerom pocestujú aj na prvé dva semifinálové súboje. Aj tréner Skalice si myslí, že Slovan už v tejto fáze nemajú veľmi čím prekvapiť, poznajú sa vraj dokonale. "Rozhodovať budú možno detaily, no v prvom rade osobná statočnosť každého hráča, to, kto spraví menej chýb, či to, kto tie súperove lepšie využije."

Skaličania už v semifinále budú môcť rátať s útočníkom Tiborom Kutálekom, ktorému DK Pro-Hokej prekvalifikovala jeho štvorzápasový dištanc po odpykaní dvoch na podmienečný. K dispozícii by mohol byť aj obranca Jan Hranáč, ktorý utrpel zranenie vo štvrťfinále s Duklou Trenčín, ale aj útočník Tibor Višňovský, ktorému už dali z nohy dole sadru a začal s tréningami. V nich pokračovali Skaličania aj v sobotu a nedeľu. Do Bratislavy sa vydajú v pondelok, po zápase sa vracajú domov a na druhý deň si to zopakujú. Vy necestujte, sledujte HUSTE.SK.