Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Nemecku očakávajú na šampionáte v roku 2010 divácke rekordy
Zdielať na

V Nemecku očakávajú na šampionáte v roku 2010 divácke rekordy

Zdroj: joj.sk

Otvárací zápas v aréne Schalke 04

Generálny sekretár organizačného výboru MS Franz Reindl k predaju na stránke DEB-online.de konštatoval: "Naše interné odhady o predaji vstupeniek cez prvý týždeň sa pohybovali okolo čísla 10.000 a to by sme boli považovali za veľmi dobrý výsledok. Nik však neočakával, že 460 dní pred začiatkom šampionátu bude predaná polovica zo 76.000 vstupeniek na otvárací duel. Teší nás obrovský záujem fanúšikov a tiež správne rozhodnutie situovať úvodný zápas na futbalový štadión Schalke. Veľmi spokojní sme aj s predajom okolo 5000 vstupeniek na zápasy v Kolíne nad Rýnom a Mannheime".

Prvý svetový rekord v otváracom zápase, ktorý navštívi najviac fanúšikov v histórii, je už dnes istý. Doteraz najpočetnejšie zaplnené hľadisko pod strechou na hokejových MS bolo v Kolíne nad Rýnom, v roku 2001 prišlo na zápas domáceho Nemecka proti Českej republike 18.539 divákov. V Gelsenkirchene sa očakáva viac než štvornásobok.

Hokejové MS 2010 sa uskutočnia v čase od 7. do 23. mája v kolínskej Lenxess Arene, mannheimskej Sap Arene a gelsenkirchenskej Veltins Arene. Organizačný výbor šampionátu na čele s prezidentom Uwem Harnosom a generálnym sekretárom Franzom Reindlom očakáva na 56 zápasoch 16 najlepších tímov sveta návštevnosť okolo 500.000 divákov. Na nemeckých MS sa akredituje tisícka žurnalistov a 190 televíznych staníc bude signál prenášať do vyše stovky krajín. V nich by malo pred obrazovkami sedieť okolo 800 miliónov divákov, čo by tiež platilo za svetový rekord.

V roku 2O11 organizuje svetový šampionát Slovensko. Dejiskami budú košická Steel Aréna a bratislavská Samsung Aréna.