Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejisti v plnom prípravnom zaťažení
Zdielať na

Hokejisti v plnom prípravnom zaťažení

Zdroj: SITA

Prehľad výsledkov extraligistov v príprave

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre v 31. min Konstantin Kasjančuk po prihrávke Jevgenija Galkina, ale o tri minúty neskôr sa podarilo vyrovnať Richardovi Hartmannovi za asistencie Petra Kocáka. V 36. min už tretí tím uplynulej sezóny slovenskej extraligy viedol, keď sa po osi Ivičič - Šille dostal puk k Renému Školiakovi a ten ho poslal do bránky ruského celku. Sedem minút pred treťou sirénou sa Alexejovi Zavaruchinovi podarilo vyrovnať a keďže už ani jedno mužstvo nedokázalo do konca 60. min skórovať, duel dospel do predĺženia. V jeho poslednej minúte rozhodol o triumfe ruského tímu Oleg Kvaša.
Skalica odohrá svoj ďalší duel na turnaji o Pohár prezidenta republiky Baškortostan v sobotu 9. augusta od 7.30 h SELČ proti Spartaku Moskva. Záhoráci sa v Ufe predstavili aj vlani, vtedy neuspeli ani v jednom stretnutí. Trénerovi Petrovi Oremusovi rovnako ako pred rokom chýba v zostave najjagavejšia hviezda, člen All stars výberu slovenskej extraligy v ročníku 2007/08, Žigmund Pálffy.

Výsledok - štvrtok:
HK 36 Skalica - Traktor Čeľabinsk 2:3 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 34. R. Hartmann (Kocák), 36. R. Školiak (Šille, Ivičič) - 31. Kasjančuk (Galkin), 53. Zavaruchin (Kasjančuk, Šachrajčuk), 65. Kvaša (Vorel)

Ďalší program Skalice:
piatok 8. augusta: voľný deň
sobota 9. augusta o 7.30 h: Spartak Moskva - HK 36 Skalica
nedeľa 10. augusta o 7.30 h: HK 36 Skalica - Metallurg Magnitogorsk

MHC Martin prišiel v zápase s Kyjevom o troch hráčov
Slovenský hokejový extraligový tím MHC Martin prišiel vo štvrtkovom prípravnom stretnutí v rámci 10. ročníka turnaja "Memoriál Pavla Zábojníka" vo Zvolene o trojicu hráčov. Informuje o tom oficiálna stránka klubu mhcmartin.sk. Najvážnejšie zranenie v súboji s ukrajinským mužstvom Sokol Kyjev utrpel útočník Jaroslav Török, ktorý má natiahnuté väzivo v ľavom ramene a na ľade bude chýbať približne tri týždne. Obranca Marek Kolba si v tomto stretnutí poranil ukazovák, v ktorom mu pukla jedna z kostičiek, český bek Jiří Polák obišiel so zlomeným nosom. Po remíze 3:3, na samostatné nájazdy vyhral slovenský extraligista 3:2, čaká v piatok na Martinčanov duel proti Kazzink-Torpedo Usť-Kamenogorsk z Kazachstanu.

Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene - štvrtok -

HK Ardo Nitra - GKS Tychy (Poľ.) 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) - samostatné nájazdy 3:3
Góly Nitry: 1. Kudrna, 22. a 58. E. Čaládi, 40. M. Zajac

MHC Martin - Sokol Kyjev (Ukr.) 3:3 (0:1, 1:1, 2:1) - samostatné nájazdy 3:2
Góly Martina: 40. a 55. L. Havel, 58. M. Macho

HKm Zvolen - Kazzink-Torpedo Usť-Kamenogorsk (Kaz.) 2:6 (0:1, 0:3, 2:2) - samostatné nájazdy 4:3
Góly Zvolena: 56 a 58. Klouda


Nowy Targ nestačil v príprave na Kežmarok

Nowy Targ (Poľ.) - MHK SkiPark Kežmarok 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) - hralo sa v Dolnom Kubíne
Góly Kežmarku: Mašlonka a Fedor


Dvadsiatka SR prehrala s rovesníkmi zo Švajčiarska

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov neuspela vo svojom prvom zápase na turnaji štyroch krajín U20 Summer Hockey Challenge v Berlíne, keď prehrala s rovesníkmi zo Švajčiarska tesne 0:1. Zverenci trénera Štefana Mikeša inkasovali v 14. min z hokejky Fischera, do daného momentu už mali mladí Slováci za sebou štyri dvojminútové tresty. Celkovo vyšší počet vylúčení oproti súperovi (11:6) odčerpal slovenskému tímu sily a ten do konca duelu nedokázal skórovať. Keďže aj Janus už viac pukov za svoj chrbát nepustil, zápas sa skončil futbalovým výsledkom 0:1 v prospech Švajčiarska. V piatok o 19.30 h čaká na tím SR stretnutie proti domácemu Nemecku. "Najväčším problémom nášho mladého mužstva, s ktorým sa hráči do konca zápasu nevyrovnali, bolo časté vylučovanie, ktoré nás potom stálo veľa síl," povedal pre agentúru SITA generálny manažér tímu SR do 20 rokov Jozef Frühauf.
Podľa neho zverenci trénera Štefana Mikeša doplatili na nedisciplinovanovasť a najmä na tradičný zlozvyk zo slovenskej extraligy - nedovolená hra hokejkou, ktoré je inak posudzované v slovenskej najvyššej súťaži a inak na medzinárodnej scéne. "Slovenskí mladí hokejisti boli švajčiarskym rovesníkom vyrovnaným súperom najmä v tretej tretine, no gól sa im dať nepodarilo. Škoda, lebo nedávno Švajčiarov dvakrát zdolali. Raz v príprave a raz na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov v Pardubiciach. Najmä minuloročná výhra v Pardubiciach bola veľmi cenná," pokračoval Frühauf.
Za najlepšieho slovenského hráča v tomto zápase vyhlásili útočníka HK Ardo Nitra Mareka Mertela. "Ťažko po jednom zápase niekoho extra vyzdvihovať. Tím chce hrať ako jeden kolektív a podľa mňa práve v jeho súdržnosti a vnútornej sile bude jeho najväčšia prednosť. Ak budeme držať spolu, môžeme poraziť aj domácich Nemcov, ktorí nás čakajú už v piatok večer," konštatoval vedúci mužstva SR do 20 rokov.