Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rusko a Fínsko na čele tabuľky. Obe mužstvá v nedeľňajších zápasoch zhodne po tri body, aj so zhodným skóre 3:0
Zdielať na

Rusko a Fínsko na čele tabuľky. Obe mužstvá v nedeľňajších zápasoch zhodne po tri body, aj so zhodným skóre 3:0

BRATISLAVA/KOŠICE / V nedeľňajších večerných zápasoch 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji sa v základnej časti proti sebe postavil tím Ruska s Švajčiarskom a Fínsko proti Francúzsku. Obe krajiny si zo zápasov priniesli zhodne po 3 body, dokonca v zhodnom skóre 3:0 voči súperovi.

Ruská mašina zničila švajčiarske hodinky a je stále stopercentná

Hokejisti Ruska triumfovali nad hráčmi Švajčiarska 3:0 v nedeľňajšom stretnutí na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v B-skupine na majstrovstvách sveta 2019. Skóre otvoril v 4. min ruský útočník Arťom Anisimov. V 27. min zvýšil vedenie "zbornej" počas presilovej hry Nikita Kučerov. Švajčiari síce mali viacero dobrých šancí na skórovanie, ale proti bol gólman Alexander Georgijev, ktorý na čisté konto potreboval 31 zákrokov. Nič na tom nezmenili ani dve presilovky Švajčiarov v závere, počas ktorých skúšali aj hru bez brankára.

Rusko je na šampionáte dosiaľ jediné nezdolané družstvo a figuruje na čele tabuľky B-skupiny. Postup do štvrťfinále si už v predstihu zabezpečili aj štvrtí "Helvéti". Švajčiarsko uzavrie účinkovanie v B-skupine v utorok od 12.15 h zápasom proti Česku, Rusi sa na záver predstavia takisto v utorok, ale od 20.15 h proti Švédom.

Švajčiarsko - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 4. Anisimov (Orlov, N. Gusev), 27. Kučerov (N. Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, N. Zajcev)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk (Švéd.), Tufts (USA) - Malmqvist (Švéd.), Oliver (USA), 9056 divákov

Pozrite si aj highlighty zo zápasu Švajčiarsko - Švédsko: 

Fíni si poľahky poradili s Francúzmi

​Hokejová reprezentácia Fínska potvrdila úlohu favorita v nedeľňajšom večernom zápase základnej A-skupiny MS v Košiciach, tím Francúzska zdolala 3:0. Fíni už majú istotu postupu do štvrťfinále, Francúzi budú v pondelok popoludní bojovať s Britmi o záchranu v elitnej kategórii.

Suomi sa v úvodnej tretine ujali vedenia zásluhou Joela Kivirantu, v druhej časti pridal poistku Niko Mikkola a konečnú podobu výsledku dal v tretej tretine Jere Sallinen.

Francúzsko - Fínsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 10. Kiviranta (Lindbohm, Tyrväinen), 22. Mikkola (Pesonen, Kaski), 53. Sallinen (Savinainen, Kuusela)
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Schukies (Nem.) - Dalton (V. Brit.), Šišlo (Rus.), 4682 divákov

Pozrite si aj highlighty zo zápasu Fínsko - Veľká Británia: 

Súvisiace články