Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Taliani neskórovali ani v treťom zápase. Dáni prevalcovali Britov
Zdielať na

Taliani neskórovali ani v treťom zápase. Dáni prevalcovali Britov

Zdroj: SITA

BRATISLAVA/KOŠICE / V utorkových poobedňajších zápasoch 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji sa v základnej časti proti sebe postavil tím Lotyšska s Talianskom a Dánsko proti Britom.

Hokejisti Lotyšska zvíťazili nad hráčmi Talianska 3:0 

Od úvodných minút mali hernú prevahu zverenci Boba Hartleyho, ale ani jedna z 21 striel v prvej tretine neskončila v sieti talianskeho brankára Andreasa Bernarda. Ten odolával až do polovice zápasu, keď ho bekhendom prekonal útočník pražskej Sparty Roberts Bukarts. Potrebný pokoj na lotyšské hokejky dal v 39. min Rihards Marenis, ktorý strelou švihom trafil voľný priestor nad ľavým ramenom gólmana Bernarda.

V záverečnej tretine sa Taliani na väčší tlak nezmohli. Pred zrakmi 2522 divákov, čo je dosiaľ najnižšia návšteva na turnaji, síce ešte odvolali brankára, ale do prázdnej bránky skóroval Teodors Blugers. Po troch prehrách majú Taliani skóre 0:20 a v tabuľke "bratislavskej" skupiny sú suverénne poslední. Ďalší zápas ich čaká už v stredu, keď nastúpia proti zatiaľ stopercentnému Rusku.

Taliansko - Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reneau (USA), Schukies (Nem.) - Dalton (V. Brit.), Sormunen (Fín.), 2522 divákov

Najvyššie doterajšie víťazstvo pre Dánov proti Britom

V utorkovom podvečernom súboji A-skupiny v Košiciach Dáni prevalcovali Britov 9:0. Hetrik zaznamenal Morten Poulsen, dva góly víťazného tímu pridal Nicklas Jensen a po jednom dosiahli Jesper Jensen, Mathias Bo Hansen, Phillip Bruggisser a Lars Eller. Útočník Washingtonu v NHL Eller pridal aj tri asistencie. Až štyri góly dosiahli dánski hokejisti v presilovej hre, jeden pridali v oslabení. Dánsky gólostroj nezastavila ani britská výmena brankárov, v 22. min za stavu 0:4 Bena Bownsa nahradil Jackson Whistle.

Britský nováčik elitnej kategórie MS za stavu 0:9 v 53. min dosiahol gól, ale po počiatočnej eufórii ostrovných fanúšikov v hľadisku prišlo trpké sklamanie - rozhodcovia ho neuznali, lebo bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Dáni sa vďaka vysokému triumfu posunuli v tabuľke A-skupiny zo šiestej na štvrtú priečku pred Američanov a Slovákov. Briti sú beznádejne poslední so skóre 1:20.

Veľká Británia - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)
Góly: 9. J. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau Hansen (Bödker, Regin), 13. M. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Bödker, Madsen), 24. Eller (A. Jensen, Regin), 25. Nicklas Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nicklas Jensen (Storm, Eller), 36. M. Poulsen (J. Jensen, Olesen), 52. M. Poulsen (Jakobsen)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:4, oslabenia: 0:1,
rozhodovali: Fraňo (ČR), Grouin (Kan.) - Goľak (Biel.), Kaderli (Švaj.), 3463 divákov

Súvisiace články