Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Organizátori dnes zatvárajú fanzónu v Košiciach
Zdielať na

Organizátori dnes zatvárajú fanzónu v Košiciach

KOŠICE / V poradí druhý hokejový šampionát na Slovensku je v plnom prúde. Zápasy prvých hracích dní zatiaľ nepriniesli žiadne výraznejšie prekvapenie. Všetko prebieha podľa plánu, s čím vyslovujú spokojnosť i predstavitelia organizačného výboru 2019 IIHF MS. Vrásky na čele ale organizátorom spôsobuje počasie, predpoveď na najbližšie dni nie je priaznivá. Na pondelok 13. mája vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa pred vetrom pre celé Slovensko. Podľa stanoviska SHMÚ môže vietor spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

"Bezpečnosť fanúšikov je u nás na prvom mieste. Nepretržite sledujeme vývoj počasia a sme v kontakte s meteorologickými spoločnosťami. Vzhľadom na riziká, ktoré kvôli silnému vetru hrozia, sme sa rozhodli, že brány fanzóny v Košiciach v pondelok ostanú zatvorené,“ povedal riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval.

"Podľa aktuálnej predpovede SHMÚ môže vietor dosiahnuť rýchlosť až 25 metrov za sekundu, teda v prepočte 90 kilometrov za hodinu, čo už je silná víchrica. Popoludní môže dokonca zosilnieť. Od rána v košickej fanzóne skladáme malé stany, demontujeme brandingy a zabezpečujeme hlavné pódium, aby odolalo náporu vetra,“ priblížil Donoval.

V pondelok mala v košickej fanzóne vystúpiť i skupina IMT smile, jej koncert je zrušený. Kapela vystúpi v náhradnom termíne 19. mája vo fanzóne v Bratislave. Pre Košičanov sa snaží organizátor zabezpečiť náhradný program.

Organizátori zdôrazňujú, že dané opatrenia sú vzhľadom na bezpečnosť fanúšikov nevyhnutné a týkajú sa iba košickej oficiálnej fanzóny v pondelok, 13. mája. V utorok 14. mája by mali byť fanzóny opäť otvorené od 14:00 hod. "Veríme, že sa počasie umúdri a v utorok sa brány košickej fanzóny opäť otvoria,“ dodal Donoval.

Oficiálne fanzóny si fanúšikovia pochvaľujú. Stali sa miestom skvelej atmosféry aj pre fanúšikov, ktorým sa nepodarilo zabezpečiť si vstupenky na jednotlivé zápasy. Viacero fanúšikov sa už ale z fanzón dostalo priamo na štadión. Organizátori totiž do súťaží vo fanzónach uvoľnili 700 vstupeniek na zápasy reprezentácie Slovenska. Vstup do oficiálnych fanzón pri bratislavskom Istropolise a v košickom Kulturparku je zadarmo a otvorené budú do skončenia šampionátu. Počas prvých troch dní šampionátu navštívilo fanzónu v Bratislave už viac ako 35-tisíc fanúšikov, fanzónu v Košiciach navštívilo cez 28-tisíc ľudí.

Súvisiace články