Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ramsay vyzdvihol tímovú hru. Musíme zostať pokorní a skromní, odkazuje Tatar
Zdielať na

Ramsay vyzdvihol tímovú hru. Musíme zostať pokorní a skromní, odkazuje Tatar

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Fenomenálne! Slovenskí hokejisti v úvodnom stretnutí na majstrovstvách sveta v hokeji porazili Američanov 4:1. Tréner Craig Ramsay po zápase povedal, že hlavným úspechom bola tímová hra. Skúsený útočník Tomáš Tatar tvrdí, že hráči musia zostať pokorní a skromní.

Craig Ramsay (tréner SR): "Hlavný dôvod nášho víťazstva je ten, že sme hrali ako tím od začiatku až do záverečného hvizdu. Američania si síce utvorili nejaké príležitosti, ale nás podržal brankár. Podstatné bolo to, že sme hrali kompaktne s pukom aj bez neho, poctivo sme sa vracali do defenzívy a to sú veci, ktoré sa snažíme naučiť hráčov už dva roky. Nevznikali nám žiadne medzery v defenzíve a potom sme vyrážali do protiútokov. Každý hráč tvrdo pracoval a to je dôležité. Nanešťastie, stále je to len prvý krok. Rovnako musíme pokračovať aj v ďalšom zápase proti Fínsku."

Martin Fehérváry (obranca SR): "Bola to tímová a hra a ňou sme si vybojovali tri body. Bol krásny pocit, keď sme po zápase absolvovali kolečko a všetci kričali 'ďakujeme'. Skutočne nádherný zážitok. Nemohli sme mať lepší začiatok a ukázali sme, že pokiaľ splníme všetky pokyny do bodky, tak vieme hrať vyrovnanú partiu aj s favoritmi.“

Patrik Koch (obranca SR): "Bolo to niečo úžasné. Hrali sme dobre a sme radi za tri body. Hrať proti favoritovi bola veľká výzva. Pred duelom bol aj kúsok nervozity, ale tá potom opadla a hralo sa nám super.“

Adam Liška (útočník SR): "Uvedomovali sme si, že v príprave sme nedávali góly, ale na to sme sa snažili zabudnúť. Sme na šampionáte a snažíme sa páliť na bránku z každej pozície. O to sa chceme usilovať aj ďalej. V úvode som cítil rešpekt, ale po pár striedaniach to zmizlo. Teraz bude dôležité rýchlo si vyčistiť hlavy a vrátiť sa na zem. Do ďalšieho duelu ideme zase od nuly.“

Erik Černák (obranca SR, strelec víťazného gólu): "Bol zo úžasný zápas, diváci boli neskutoční. Hrali sme to, čo sme mali hrať, a preto sme aj vyhrali. Ukázali sme hru, ktorou sme sa presadili, nepustili sme súpera do veľkých šancí a ani poriadne do hry. Som veľmi hrdý na náš tím a dnešný výkon. Budeme sa tešiť do polnoci, zajtra je nový deň a nový súper."

Róbert Petrovický (asistent trénera SR): "Splnili sme na ľade veľa vecí, čo sme si povedali, od brankára do posledného hráča. Prvá tretina udala nastavenie toho, čo sme v zápase chceli docieliť. Všetko sa začínalo vzadu krátkymi prihrávkami do rýchlosti, až sme sa dostali do zakončenia. Erikovi Černákovi sme povedali, že má strelu, tak nech strieľa. Dôležitý bol náš hráč pred bránkou pri jeho góle. Samozrejme, chceme si tento výsledok užiť a mať z neho radosť. My, tréneri, však už máme v hlavách zajtrajší zápas, čaká nás ťažký súper. Teraz to už pôjde rýchlo, treba sa dobre pripraviť na Fínov."

Patrik Rybár (brankár SR): "Dobre sme korčuľovali, hrali sme náš systém, presne to, čo sme si povedali. Odohrali sme vyrovnanú partiu s USA. Bol to ťažký zápas, výborní fanúšikovia, ale aj strašne teplo. Ľad bol dosť mäkký, aj Američania mali s tým problémy. Tento výkon si musíme preniesť do ďalšieho zápasu. Američania sa zatiaľ len rozohrávajú, musia sa chytiť. Sme radi, že sa nechytili na nás, toto je veľmi cenné víťazstvo pre nás."

Tomáš Tatar (útočník SR): "Potvrdilo sa to, čo som avizoval celý čas. Chceli sme dodržiavať stratégiu, bojovať a znechutiť Američanom hokej. Podarilo sa nám to a preto sme boli úspešní. Každý hráč je v tomto mužstve dôležitý, Musíme zostať pokorní a skromní. Je to náročný súper, ktorý zdolal Kanadu, takže treba mať rešpekt a bojovať celých 60 minút."

Andrej Sekera (obranca SR): "Je to neopísateľný pocit, najmä, keď sme zvíťazili. Ľudia skandovali 'Slovensko' a potom, keď zdvíhali hore našu vlajku, tak som mal zimomriavky. Patrik Rybár predviedol niekoľko skvelých zákrokov, my sme udržali ich hviezdy na uzde a myslím si, že to bol z našej strany vynikajúci tímový výkon. 

Dávid Buc (útočník SR): "Zažil som vlaňajší šampionát v Dánsku. Prvý zápas s Čechmi bol neskutočný, ale to, čo som zažil dnes, tak to si budem pamätať do konca života," 

Matúš Sukeľ (útočník SR): "Lepšie sme si to ani nemohli predstavovať. Hneď prvý zápas a takéto dôležité víťazstvo. Boli sme motivovaní a diváci nám k tomu pomohli. Ja osobne som nejaký tlak nepociťoval, fanúšikovia nám môžu v domácom prostredí len pomôcť. Musíme to využiť v náš prospech. V niektorých prípravných zápasoch nám chýbal tlak do bránky, našťastie tentoraz nám to išlo a to bolo dôležité. Každé víťazstvo a gól zdvihnú sebavedomie. Musíme stále zostať pri zemi, pretože turnaj je dlhý. Po náročnom stretnutí sa potrebujeme v prvom rade dobre zregenerovať. Treba sa z tohto úspechu chvíľu tešiť, ale potom sa musíme skoncentrovať na Fínov," 

Ladislav Nagy (útočník SR):  "Vynikajúce publikum nás hnalo šesťdesiat minút a my sme makali počas celého zápasu. Vidíte, s každým sa dá hrať, keď tam necháme všetko. V prvej tretine sme mali trošku rešpekt, Američania majú vynikajúce mužstvo. V druhom dejstve sme však na nich vyleteli a mali sme veľa šancí. Musíme hrať takto každý zápas a výsledky prídu."

Súvisiace články