Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislava a Košice praskajú vo švíkoch. Vo vzduchu je hokejová atmosféra
Zdielať na

Bratislava a Košice praskajú vo švíkoch. Vo vzduchu je hokejová atmosféra

Zdroj: SITA

BRATISLAVA/KOŠICE / Do hlavného mesta aj do metropoly východu v piatok prúdili tisíce ľudí v hokejových dresoch rôznych krajín. TV JOJ sa vybrala do ulíc zmapovať situáciu.

Českí fanúšikovia prichádzali do Bratislavy už od rána v dobrej nálade. Niektorí priznali, že po Česku držia palce práve Slovensku. Rušno bolo v Bratislave už krátko poobede, keď sa hokejové tímy presúvali z hotelov na zápas.

Úvodný zápas medzi ruským a nórskym tímom si fanúšikovia prišli pozrieť aj na veľkoplošnej obrazovke len niekoľko sto metrov od štadióna, na ktorom sa hrá. Jeden problém ale nastal. Českým fanúšikom sa nepáči, že v Bratislave sa večer na veľkoplošnej obrazovke vysiela zápas Slovensko:USA, ktorý prebieha v Košiciach a nie ten, ktorý sa koná v Bratislave, Česko:Švédsko. "My s tým nie sme spokojní, má tu byť český hokej a, bohužiaľ, budete dávať Slovákov, ktorí hrajú v Košiciach. Prepáčte, ale nám sa to nepáči, my sme sem prišli, aby sme sa pozreli na hokej," povedal nespokojný český fanúšik Jarda.

Bezpečnostné kontroly čakali nielen návštevníkov štadióna, ale aj fanzóny.

Atmosféru si odpoludnia vychutnávajú aj v Košiciach. Fanúšikov zabávala moderátorská dvojica Junior a Marcel, ktorí sa rozhodli aj pre malý experiment s vajíčkami v mikrovlnke. Podľa neho by prvý zápas slovenského tímu na majstrovstvách mal skončiť víťazne práve pre domácich. 

Súvisiace články