Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na bezpečnosť počas majstrovstiev sveta budú dohliadať stovky policajtov
Zdielať na

Na bezpečnosť počas majstrovstiev sveta budú dohliadať stovky policajtov

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Naši hokejisti, podľa oznámenia generálneho manažéra slovenského tímu Miroslava Šatana, budú na majstrovstvách sveta hrať definitívne v dresoch, na ktorých je štátny znak a nie tri hokejky. Šampionát vypukne už o dva dni a budú ho sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia. Na ich dodržiavanie budú dozerať stovky policajtov, hasičov, pracovníkov SBS, usporiadateľov i dobrovoľníkov.

Bezpečnostné opatrenia budú počas svetového šampionátu platiť nielen na štadiónoch a v ich okolí, ale aj v okolí hotelov, kde bývajú tímy a vo fanzónach. "Fanúšikovia absolvujú dve bezpečnostné kontroly. "Po prejdení osobnej kontroly prejde, kde prejde detekčným rámom, následne bude vpustený do takzvanej bezpečnej zóny tesne pred štadiónom. Tam budú ľudia trochu čakať, kým sa dostanú k turniketom," uviedla riaditeľka pre médiá a komunikáciu na MS v hokeji 2019, Michaela Grendelová. Následne na to ich čaká podľa Grendelovej ďalšia kontrola, či nemajú so sebou nápoj alebo jedlo. 

Práve pre spomínané kontroly je dobré prísť na zápasy s dostatočným predstihom. "Halu otvárame pre divákov 1,5 hodiny pred podujatím," uviedol Marek Bednárik, bezpečnostný manažér štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. 

Počet ľudí, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť fanúšikov i hráčov nie je možné presne určiť. "V rámci usporiadateľskej služby je to denne 150 ľudí," dodal Bednárik. 

Prísnosť opatrení pri zabezpečení bezpečnosti na svetovom šampionáte je v súlade so zákonmi Slovenskej republiky. "Predstavitelia Medzinárodnej hokejovej federácie boli prekvapení, že Slovensko je ako jedna z mála európskych krajín, ktorá má veľmi prísne zákony čo sa týka bezpečnosti počas športových podujatí," dodala Grendelová. 

Zoznam vecí, s ktorými sa na štadión fanúšikovia nedostanú, je dlhý. Žiadne píšťalky, ani veľká batožina. A dámy by v malých kabelkách nemali mať ani parfum. Povolené nie sú ani fotoaparát, vuvzely, či lesarové ukazovátka a ďalšie veci. "Jedlá, nápoje, zbrane, pyrotechnika, nože, boxery, fľaše," vymenúva zakázané predmety Bednárik. 

Môžete si však doniesť bubon, zvonec alebo rapkáč a taktiež vlajku na tyči s maximálnou dĺžkou 1 a pol metra. Organizátori urobili aj ústupok a povolili dáždniky. A ešte jedno upozornenie - jedna vstupenka umožňuje vstup len pre jednu osobu a aj deti v akomkoľvek veku musia mať lístok.

Súvisiace články