Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majstrovstvá sveta sú predo dvermi. Pripravte sa na obmedzenia
Zdielať na

Majstrovstvá sveta sú predo dvermi. Pripravte sa na obmedzenia

BRATISLAVA / Všetky dopravné obmedzenia začnú platiť 9. mája. Najvýraznejšie pocítia obmedzenia obyvatelia, ktorí bývajú v blízkosti Zimného štadiónu Ondreja Nepelu. Tam vytvoria zónu regulovanej dopravy, do ktorej budú môcť vojsť svojím autom len obyvatelia danej regulovanej zóny. Týka sa to predovšetkým ulíc Vajnorská, Trnavská cesta, Bajkalská, Jégeho a Záhradnícka.

Košická hokejová Steel Arena je už takmer pripravená na prvý hvizd a hodenie puku na ľad. Organizátori doťahujú už len drobné detaily.

"Sú pripravené komentátorské tribúny, mediálna tribúna. VIP priestory," vymenováva Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie MS 2019. A pochopiteľne pre každého bude najväčším lákadlom domáca, teda slovenská šatňa. Organizátori ju vyšperkovali do posledného detailu.

"Slováci budú mať výhodu tej domácej šatne a celého toho komfortu, ktorý táto šatňa poskytuje. Čiže celé to zázemie, aj pozápasový relax, ktorý si po zápase môžu chlapci užiť," vysvetlil výkonný riaditeľ Visit Košice Miroslav Klíma. 

Na bratislavskom štadióne je už všetko pripravené, chýbajú len fanušíkovia a poriadna hokejová atmosféra. "V Bratislave bol trochu väčší záujem o vstupenky ako v Košiciach, ale zasa v Košiciach bol absolútny záujem o zápasy slovenského tímu," informuje Grendelová. 

Bratislavskými ťahákmi je tím Ruska, či Českej republiky. A práve tieto si aj rozdelili dve najlepšie šatne. Napriek tomu, na prvý pohľad vidieť, že tá ruská je o niečo lepšia a priestrannejšia. Nie je to ale náhoda. 

"Šatniam sa určí určitý ranking od 1 - 8. A potom sa to pridelí k rankingu svetového rebríčku a podľa toho sa vyberajú šatne. Takže v podstate to vyšlo tak, že Rusi boli prví, ktorí si mohli šatňu vybrať," vysvetlil riaditeľ MS v ľadovom hokeji Peter Hamaj. 

Výzdobu šatní si každý tím rieši sám. Rusi si ale potrpia aj na ten najmenší detail. "Ma zaujalo, že budú mať v autobuse aj na opierkach logo ruskej reprezentácie," povedal team host ruskej reprezentácie Miroslav Lažo. Priamo na štadióne Ondreja Nepelu sa aj došívajú dresy pre hráčov, ktorí tu počas majstrovstiev odohrajú svoje zápasy.

Súvisiace články