Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Marcel Hossa za Šuplerom do lotyšskej Rigy
Zdielať na

Marcel Hossa za Šuplerom do lotyšskej Rigy

Zdroj: SITA

Mladší Hossa i Ružička spolu s Radivojevičom vyskúšajú "východnú NHL"

Podľa internetových stránok novín Diena a Delfi, ktoré sa odvolávajú na klubové zdroje, sa mladší z bratov Hossovcov už s vedením dohodol na kontrakte. Dinamo, ktoré povedie Július Šupler, zároveň získalo aj Američana Matta Ellisona, ktorý naposledy hrával za Milwaukee v AHL a predtým aj za Philadelphiu a Chicago v NHL.
O Marcela Hossu mali záujem aj moskovské kluby Spartak a Dinamo, napokon sa rozhodol uprednostniť Rigu. Poslednú sezónu začal v New York Rangers, počas nej ho vymenili do Phoenixu, kde mu k 30. júnu vypršal platný kontrakt. Počas kariéry hral 26-ročný krídelník okrem materskej Dukly Trenčín v NHL aj za Montreal, vo Švédsku za Moru IK, v juniorskej WHL za Portland a vo farmárskej AHL za Québec, Hamilton a Hartford. V NHL Marcel Hossa odkorčuľoval 237 zápasov, v ktorých dal 31 gólov a na ďalších 30 prihrával.

Aj Ružička v zámorí končí, mieri do Spartaka Moskva
Hokejový útočník Štefan Ružička končí svoje pôsobenie v zámorí, vo štvrtok sa dohodol na dvojročnej zmluve so Spartakom Moskva. Informovala o tom klubová internetová stránka Spartaka. Dvadsaťtriročný krídelník bude tretím Slovákom v kádri českého trénera Miloša Říhu, už skôr sa s tímom novovytvorenej Kontinentálnej hokejovej ligy dohodli aj Branko Radivojevič a Ivan Baranka. Ružička si v uplynulej sezóne nedokázal vybojovať stabilné miesto v tíme Philadelphia Flyers. V zámorí pôsobí od sezóny 2003/04, najskôr hrával odchovanec nitrianskeho hokeja juniorskú OHL za Owen Sound, potom pôsobil v AHL vo farmárskom tíme Philadelphia Phantoms a sporadicky dostával šancu aj v NHL v drese Flyers. Celkovo v profilige za Philadelphiu nastúpil v 55 zápasoch, v ktorých strelil 4 góly a pridal 13 asistencií. Ružička dostal od vedenia "letcov" po skončení sezóny ponuku na kvalifikačný kontrakt, keďže predchádzajúci mu vypršal. Napokon však uprednostnil ponuku z Kontinentálnej hokejovej ligy. “Rokovanie o Ružičkovom angažovaní bolo veľmi rýchle, všetky otázky sa vyriešili za dva dni. Môžem povedať, že dôležitú úlohu zohral aj fakt, že hokejista nemal kontrakt v NHL a že chcel hrať v tíme Miloša Říhu,“ povedal pre internetový portál Ves hokej generálny riaditeľ Spartaka Nikolaj Tiščenko.