Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Marián Hossa do Detroitu Red Wings
Zdielať na

Marián Hossa do Detroitu Red Wings

Zdroj: SITA

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa stal novým hráčom ostatného víťaza play off NHL - Detroitu Red Wings

Podľa kanadskej televízie TSN podpísal starší z bratov Hossovcov jednoročný kontrakt na 7,4 milióna dolárov. Bývalý hráč Ottawy, Atlanty a teraz už aj Pittsburghu sa tak stal najlepšie plateným hráčom „červených krídel“. Zaujímavosťou je, že k úradujúcemu šampiónovi prichádza Hossa z Pittsburghu Penguins, teda tímu, ktorý vo finále play off podľahol práve Red Wings.
V základnej časti ostatnej sezóny odohral slovenský reprezentant 72 stretnutí s bilanciou 29 gólov a 37 asistencií. Vo vyraďovacích bojoch si v dvadsiatich súbojoch vylepšil štatistiky o 12 gólov a 14 asistencií a stal sa tretím najproduktívnejším mužom aj druhým najlepším strelcom play off.
Po desiatich sezónach v profilige má na svojom konte 299 gólov a 349 asistencií v 701 dueloch. Iba jeden presný zásah mu tak chýba od vstupu do klubu tristogólových. Vo finálovej sérii novému zamestnávateľovi strelil tri góly a prihrával na štyri presné zásahy svojich spoluhráčov v drese Pittsburghu. Mal tak prsty v siedmich z desiatich gólov „tučniakov“ vo finále.