Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšie "podrezané" hrdlo! Tentoraz A. Ward z Bostonu
Zdielať na
Hokej

Ďalšie "podrezané" hrdlo! Tentoraz A. Ward z Bostonu

Zdroj: SITA

V zámorskej NHL sa po nedeľňajšom škaredom zranení slovenského hokejistu Richarda Zedníka akoby roztrhlo vrece so zraneniami hlavy a krku

V zámorskej NHL sa po nedeľňajšom škaredom zranení slovenského hokejistu Richarda Zedníka akoby roztrhlo vrece so zraneniami hlavy a krku.

Tentoraz si to odniesol obranca Bostonu Aaron Ward, ktorého po zákroku obrancu Pittsburghu Sergeja Gončara museli previezť do nemocnice. Gončar zasiahol výstrojom nechránené hrdlo Warda hokejkou, 35-ročný bek následne zostal ležať na ľade a mal problémy s dýchaním. Lekári v pittsburskej nemocnici sa o neho postarali a jeho stav je stabilizovaný.

"Bol som veľmi blízko. Počul som, že má problémy s dýchaním, pretože vydával také divné zvuky a držal sa za hrdlo," povedal kapitán Bruins Zdeno Chára. Podľa vyjadrení predstaviteľov klubu Wardov stav nie je vážny, no v nemocnici zostane ešte 24 hodín na pozorovaní.

Všetko naštartovalo šokujúce "podrezanie" Richarda Zedníka nožom korčule spoluhráča Olliho Jokinena, po ktorom slovenský útočník na ľade v Buffale takmer vykrvácal. V noci z utorka na stredu sa korčuľa ďalšieho Slováka Mariána Gáboríka obtrela o pravé oko krídelníka Edmontonu Ethana Moreaua.

"Trápi ma to. V poslednom čase sa stalo niekoľko nepekných zranení. Náš šport je však tvrdý," povedal autor nešetrného zákroku Sergej Gončar.

Aaron Ward je trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára, dvakrát sa mu podarilo triumfovať v tíme Detroitu, raz s Carolinou. Celkovo odohral Ward v profilige 676 stretnutí s bilanciou 39 gólov, 85 asistencií a 610 trestných minút.

Zdielať na