Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Výsledky zápasov 37. kola hokejovej extraligy
Zdielať na
Hokej

Výsledky zápasov 37. kola hokejovej extraligy

Zdroj: SITA/Peter Kapusta

Súhrn výsledkov nedeľných zápasov 37. kola hokejovej extraligy

Súhrn výsledkov nedeľných zápasov 37. kola hokejovej Slovnaft extraligy:

Dukla Trenčín - HK Ardo Nitra 9:1 (3:0, 0:0, 6:1)

Góly: 4. Křetinský (Homer, Húževka), 16. Fatyka (Marek Haščák, Trochta), 18. Pardavý (Poljaček), 49. Pardavý (Poljaček), 52. Čacho (Hanzal, Homer), 56. Nemec (Poljaček), 58. Poljaček (Kútny, Kóňa), 59. Homer (Nemec, Pardavý), 60. Urban (Trochta, Marek Haščák) - 54. Barčák (J. Mihálik).

Takmer stopäťdesiat minút trvalo trenčianske čakanie na gól. Domáci mali totiž za sebou bezgólové prehry so Slovanom a na ľade Skalice. Už v 4. min využil presilovú hru strelou od modrej čiary Křetinský. Vyrovnať mohol Vozdecký, ale stroskotal na Hálovi. Trenčania od úvodu dominovali a využili aj druhú početnú výhodu. Strelou od modrej čiary sa v 16. min zaskvel Fatyka - 2:0.

O necelé tri minúty rozohral nepresne hosťujúci brankár Konrád. Puk zachytil Poljaček a po jeho prihrávke upravil v oslabení na rozdiel troch gólov Pardavý. Dukla mohla ísť aj do vyššieho vedenia, ale najskôr nevyužila minútovú presilovku piatich proti trom a následne ani dvojminútovú o jedného hráča. V druhej tretine tempo hry upadlo. Za zmienku stojí iba strela Fatyku, ktorý trafil hornú žŕdku. Na druhej strane si po druhý raz vylámal Vozdecký zuby na Hálovi.

V tretej časti hry začali domáci divákov opäť baviť. Najskôr našiel Pardavý efektne Poljačeka a o chvíľu prihral Čachovi v presilovej hre na gólový zápis Hanzal - 5:0. Nitra v 54. min skorigovala zásluhou Barčáka, ale už o dve minúty zakončil samostatný nájazd tiesnený Nemec. Po úniku Kútneho zvýšil už na 7:1 druhým gólom Poljaček. Následne nechytateľnou delovkou zvýšil Homer a skóre večera upravil na konečných 9:1 Urban.

Hlasy:
Július Pénzeš (asistent trénera Trenčína):
"Prístup hráčov bol veľmi dobrý a po nepríjemnom debakli v Skalici sme takýto výsledok potrebovali. Ukázali sme, že máme svoju kvalitu. Chlapci predviedli pekný hokej. Sme radi, že nás diváci podržali aj v tejto situácii."
Jan Neliba (asistent trénera Nitry): "Takýto výprask sme napriek vysokej kvalite na strane Trenčína určite nechceli dostať. Taký je však hokej a my sa musíme poučiť. Mladí hráči dostali tvrdú lekciu, ale z niektorých možno vyrastú kvalitní extraligoví hokejisti."

MHC Martin - Mhk 32 Liptovský Mikuláš 6:3 (3:0, 3:1, 0:2)
Góly: 4. M. Beran (Török, Ďatelinka), 12. Dvořák (M. Macho, Markovič), 17. Džerinš (M. Macho, Kolba), 27. Koložváry (Podstavek), 31. L. Říha (M. Macho), 37. L. Havel (Podstavek) - 36. M. Droppa (M. Grman, Kriška), 50. Holečko, 59. M. Droppa (M. Grman)

Martinčania sa tešia po rozhodujúcom góle, ktorým 10 minút pred koncom otočili z 0:2 na 3:2 a vyhrali nad Slovanom na Tehelnom poli (7.10.2007)

TV JOJ



Domáci v zápase potvrdili úlohu favorita. Hostia držali čistý štít len do 4. min, keď sa pri domácej presilovke Török neulakomil na strelu, ale posunul puk voľnému Beranovi a ten otvoril skóre. Liptáci mali prvú šancu v 9. min, ale Kriška trafil len Lakosila. Skóre sa zmenilo v 12. min, keď v početnej výhode Martina Dvořák zblízka zasunul puk za Lacov chrbát. O dve minúty neskôr sa hostia mohli vrátiť do zápasu, lenže Oravec nastrelil len žŕdku domácej bránky. Naopak, v 17. min sa puk v skrumáži odrazil k Džerinšovi, ktorý skóroval ponad Lacov betón - 3:0.

Po tomto góle vystriedal v bránke Liptovského Mikuláša J. Laca Falter, ale čisté konto si udržal len do 27. min, keď ho v pozícii zoči-voči prekonal neobsadený Koložváry. Martin pokračoval vo výbornom výkone, čoho výsledkom bol v 31. min únik a gólový blafák Říhu, dokonca v presilovke Liptákov. Hostia sa z tohto poučili a v 36. min v ďalšej svojej presilovke sa vďaka prudkej strele Droppu tešili z gólu - 5:1.

O 90 sekúnd neskôr sa však s obranou hostí pohral Havel a Falter kapituloval znovu. Za rozhodnutého stavu sa zo zápasu vytratil pravý športový rozmer a do popredia sa dostala zbytočná nevraživosť, o čom svedčí nebývalý počet vyšších trestov. Navyše ani rozhodca neuniesol ťarchu duelu. Kuriózny moment nastal v 50. min, keď si Kolba v presilovke dovolil pred vlastnou prázdnou bránkou luxusný risk, čo sa mu trestuhodne vypomstilo - Holečko ťuknutím do puku a jeho hokejky dal druhý gól hostí. Gólový účet stretnutia uzavrel v 59. min Droppa, ktorý v početnej výhode o dvoch hráčov trochu zmiernil prehru svojho tímu.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina):
"Som rád, že sme zápas dotiahli do víťazného konca. Náš súper nehral zle, preto to nebolo jednoduché. Podali sme kvalitný výkon, opäť sme potvrdili, že máme formu. Na druhej strane to bol taký divný zápas. Niektoré vyššie tresty ani nemuseli byť. Mrzí ma, že sme prišli o Vantrobu, ktorý má zlomenú kľúčnu kosť a narazených zopár rebier. Na záver sa chcem poďakovať našim fanúšikom za podporu a zaželať im pekného Silvestra a šťastný nový rok."
Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša): "O zápase rozhodla prvá tretina. Dva góly sme inkasovali vo vlastnom oslabení. Naším problémom bolo, že sme nebojovali, nekorčuľovali a nepomáhali si jeden druhému. Najhoršie na tom boli naši brankári, za katastrofálnou obranou nemohli čarovať. Martin bol jednoznačne lepším mužstvom a jeho víťazstvo je zaslúžené. Nám sa v poslednej tretine podarilo už len skorigovať stav."

SkiPark MHK Kežmarok - MsHK Žilina 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 24. Pavličko (Fedor, Žemba), 54. Frank (Škovira) - 14. Paroulek (Stantien), 28. Jánoš (Krajči), rozhodujúci sam. nájazd premenil Stantien

www.hokejzilina.sk



Zápas tabuľkových susedov začali aktívnejšie Kežmarčania, no postupne ovládli hru hostia, v drese ktorých po vyše dvoch mesiacoch nastúpil obranca Peter Mikuš. Výsledkom tlaku "vlkov" bol úvodný gól Parouleka v 14. min, ktorý v úniku po zemi prekonal Klempu. V úvode druhého dejstva sa síce domácim podarilo počas presilovej hry vyrovnať Pavličkom, no o necelých šesť minút už Žilina viedla opäť. Mikuš našiel z rohu hracej plochy Jánoša a ten po ľade upravil na 1:2.

Tesne pred vedúcim gólom mal po kombinácii so Sikorčinom šancu skórovať aj Sivák, no jeho pokus smeroval iba do stredu bránky, kde stál pozorný Klempa. Prvá polovica tretej tretiny patrila domácemu kolektívu, ale príležitosti Ihnačáka a Segľu zostali nevyužité. Vyrovnanie priniesla až 54. min, keď po vyšachovaní hosťujúcej obrany poslal puk do prázdnej bránky Frank.

Záver riadneho hracieho času a ani predĺženie už gól nepriniesli a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich mali viac šťastia na hokejkách hostia zo Žiliny, autorom rozhodujúceho nájazdu bol skúsený Stantien.

Hlasy
Ján Vodila (asistent trénera Kežmarku):
"Bol to bojovný zápas, mimoriadne dôležitý pre oba kolektívy. Obe mužstvá si vytvorili veľa šancí. Záver duelu bol napokon šťastnejší pre Žilinu, pretože samostatné nájazdy našou silnou stránkou nie sú."
Richard Turaz (tréner Žiliny): "Bol to obojstranne bojovný zápas. Ďakujem chlapcom za predvedený výkon. Myslím si, že aj Kežmarok predviedol kvalitnú hru, no my sme mali šťastie pri samostatných nájazdoch."

HKm Zvolen - Hk Aquacity ŠKP Poprad 6:3 (2:1, 4:2, 0:0)
Góly: 5. Kubenko (Klouda, J. Čierny), 16. J. Kopecký (Klouda, Štork), 22. Krayzel (F. Turek, Cibuľa), 24. Krayzel (F. Turek, Cibuľa), 29. F. Turek (Cibuľa, Krayzel), 31. J. Čierny (Paciga) - 12. Jabrocký (Turoň, Halaj), 22. Jabrocký (V. Král, Halaj), 24. Turoň (Halaj, V. Král)

TV JOJ


Vo Zvolene sa hral výborný hokej s množstvom gólov. V úvode Cibuľa mieril do žŕdky, no v 5. min sa z presilovky presadil domáci Kubenko, keď zužitkoval prihrávku Kloudu. Hra prinášala množstvo zaujímavých momentov na oboch stranách, vyloženejšie šance však zahadzovali domáci. V 11. min narobili vetry pred Hudáčkom Kroták s Haščákom, no bola z toho iba žŕdka. V 12. min Podtatranci využili prevahu o dvoch hráčov. Prihrávku Turoňa využil z prvej Jabrocký na vyrovnanie na 1:1.

V 15. min Krayzel ešte sólo nezakončil gólom, no o pol minúty neskôr Klouda strieľal z ľavej strany, Šimonovič puk iba vyrazil a Kopecký dostal Zvolen do vedenia - 2:1. V závere prvej tretiny sa Turek rútil na Šimonoviča, no ani na dvakrát ho neprekonal. Nevídaný gólostroj sa udial v druhej tretine, keď za niečo vyše 9 minút padlo 6 gólov. Najprv po Frühaufovej chybe Král našiel Jabrockého, ktorý z ľavého kruhu vymietol horný roh zvolenskej bránky. O 15 sekúnd neskôr sa presadil tretí domáci útok. Peknú domácu akciu zakončil Krayzel, ktorý mieril puk tesne k žŕdke.

V 24. min sa hosťujúci obranca Turoň predral dopredu a ťažil z prihrávky Halaja. O necelých 50 sekúnd Zvolen odpovedal po rýchlom prechode do útoku priniesla ovocie spolupráca Turek - Krayzel. V 29. min domáci išli po prvý raz do dvojgólového vedenia. Prihrávku Cibuľu spoza bránky tentoraz zužitkoval Turek - 5:3. V 31. min sa presadil aj J. Čierny, ktorý zblízka aj s prispením šťastia doslova prestrelil hosťujúceho gólmana Šimonoviča. Dobrý hokej pokračoval aj v ďalších minútach, no strelci na oboch stranách sa už nepresadili.

V tretej tretine už vyše 3000 divákov gól nevidelo, aj keď hlavne v presilovkách si vytvorili hokejisti na oboch stranách dobré príležitosti, hlavne hosťujúci Kroták s Jarolínom a neskôr domáci Cibuľa s Kloudom. Domáci kontrolovali vývoj zápasu a v 59. min mohli výsledok prikrášliť, ak by Kopecký v oslabení využil sólo.

Hlasy:
Pavel Hulva (asistent trénera Zvolena):
"Teší ma víťazstvo. Bol to pre divákov veľmi zaujímavý zápas. V prvej tretine sme hrali zodpovedne. V druhej sme však inkasovali príliš veľa gólov, s čím nie sme spokojní, aj keď sme na druhej strane veľa dali. Divákom sa to síce páčilo, nám trénerom nie. Našťastie sme pridali i ďalšie a trojgólové vedenie sme si už v záverečnej tretine udržali. Popradčania boli nebezpeční, víťazstvo sa nerodilo ľahko."
František Hossa (tréner Popradu): "Bol to zaujímavý zápas. V druhej tretine padlo veľa gólov, hlavne po našich individuálnych chybách. Hrali sme viackrát v oslabení a keď nám v polovici zápasu vylúčil rozhodca aj Halaja, nemohli sme hrať s ôsmimi útočníkmi, a tak do hry nastúpil junior Ficko. Nemal som k dispozícii veľa hráčov. Zvolen si vedenie v tretej tretine už nenechal vziať."

Zdielať na