Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Országh po 20 mesiacoch opäť nastúpi na zápas
Zdielať na
Hokej

Országh po 20 mesiacoch opäť nastúpi na zápas

Zdroj: sxc.hu

Vladimír Országh chce vyskúšať ľavé koleno aj v zápasovej záťaži.

Hokejový útočník Vladimír Országh sa po dvadsaťmesačnej pauze spôsobenej problémami s ľavým kolenom vracia opäť na ľadové plochy.

V piatok by mal 30-ročný Banskobystričan vykorčuľovať v rodnom meste v drese HC´05 na zápas 19. kola I. ligy s Dolným Kubínom. "Koleno drží celkom dobre. Už mesiac trénujem na ľade a záťaž zvládam, koleno mi nepuchne. Chcem to skúsiť aj v zápase, predsa len je to iná záťaž ako na tréningoch," uviedol pre agentúru SITA Vladimír Országh, ktorý v banskobystrickom drese odohrá päť stretnutí I. ligy.

Pre odchovanca hokeja pod Urpínom to bude test, po ktorom sa rozhodne, ktorým smerom sa bude uberať jeho ďalšia hokejová kariéra. Povolenie zaťažovať koleno mu ešte v septembri dali lekári v americkom Clevelande, posledné týždne trénoval s hráčmi HC´05. "Lekár v Clevelande mi povedal, že už mi nemôže nič zlepšiť a aby som to skúsil zaťažiť, či koleno nebude puchnúť. Zatiaľ je to dobré," hovorí Országh.

O majstra sveta z Göteborgu sa už začalo zaujímať aj niekoľko klubov, zatiaľ však nikomu nič nesľúbil. "Najskôr musím zvládnuť test a potom uvidím. Nechcem nikoho zbytočne zavádzať nejakými sľubmi," dodáva Országh, ktorý sa naposledy v drese Banskej Bystrice objavil vo dvoch zápasoch v lockoutovej sezóne 2004/05.

Országh hral naposledy zápas 1. marca 2006 v drese St. Louis v Edmontone, keď na ľade strávil takmer 15 minút. Odvtedy mal problémy s ľavým kolenom, ktoré si prvýkrát vážnejšie zranil na majstrovstvách sveta 2005 vo Viedni.

Po dvoch operáciách začal pôsobiť v Lulee vo Švédsku, na prelome rokov 2005/06 využil možnosť odísť do NHL, kde hrával po New York Islanders a Nashville Predators vo svojom treťom klube v St. Louis.

Stihol nastúpiť na 16 zápasov, ale koleno ho začalo opäť pobolievať, lekári sa rozhodli pre operačný zákrok a po troch týždňoch mal podľa ich predpokladov opäť hrať. Prognózy sa nenaplnili, nasledovala ďalšia operácia poškodenej chrupavky a krížových väzov ľavého kolena a Országh vynechal celú sezónu 2006/07.

V septembri tohto roka mu špecialista v Clevelande povolil opäť trénovať.

Zdielať na