Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najlepší hokejisti sú Banskobystričania. Zdolali Trenčín 5:1
Zdielať na

Najlepší hokejisti sú Banskobystričania. Zdolali Trenčín 5:1

BANSKÁ BYSTRICA / Hokejisti Banskej Bystrice obhájili titul majstrov Slovenska. O národnom šampiónovi sezóny 2017/2018 sa rozhodlo v utorok, hráči HC '05 iClinic uspeli nad domácou Duklou Trenčín 5:1 v rozhodujúcom siedmom zápase finále.

V úvodnej tretine vypredaný Zimný štadión Pavla Demitru s účasťou mnohých známych osobností z hokejového prostredia gól nevidel. Skóre otvoril v 24. min z protiútoku domáci útočník Juraj Bezúch. Už o 38 sekúnd však vyrovnal Éric Faille a prevahu Banskej Bystrice korunoval v 27. min Pavol Skalický. V tretej tretine sa Trenčania snažili vyrovnať, ale "barani" zavreli svoje pásmo a vyčkávali na príležitosť. Tá prišla v 52. min, keď získal v strednej časti klziska puk Faille a v prečíslení sa presadil Guillaume Asselin. V 55. min prišlo ďalšie prečíslenie a opäť úspešné, na jeho konci bol Faille. Jednoznačný rezultát a skvelý večer prvej banskobystrickej formácie stanovil v 57. min druhou úspešnou strelou v stretnutí Skalický.

Hokej - Tipsport liga 2017/2018 - finále play-off - siedmy zápas (hralo sa na štyri víťazstvá) - utorok:

HK Dukla Trenčín - HC '05 iClinic Banská Bystrica 1:5 (0:0, 1:2, 0:3) - konečný výsledok série: 3:4
Góly: 24. Bezúch (Radivojevič, Dlouhý) - 25. Faille (Skalický, Pretnar), 27. Skalický (Faille, Asselin), 52. Asselin (Faille), 55. Faille (Hrnka, T. Surový), 57. Skalický (Asselin, Faille)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Štefik - J. Tvrdoň, Šefčík, 6150 divákov

Zostavy:
Trenčín: Hiadlovský - Starosta, Bačik, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, M. Hecl, L. L. Romančík - Holenda, Sojčík, Radivojevič - Marcel Hossa, Sádecký, Bezúch - O. Mikula, Ölvecký, T. Varga - J. Švec, Dlouhý, D. Hudec - Deveaux
Banská Bystrica: J. Lukáš - J. Brejčák, Delisle, Pretnar, Ďatelinka, Kubka, Mihálik, Trecapelli, Sedlák - Skalický, Faille, Asselin - Hohmann, Hrnka, Brittain - Bortňák, T. Surový, Giľák - Gabor, Češík, Kabáč

Do rozhodujúceho siedmeho zápasu vstúpili obe mužstvá aktívne, pred zrakom Mariána Gáboríka, Mariána Hossu, Vladimíra Vůjtka či zástupcov slovenskej reprezentácie Miroslava Šatana a Jána Lašáka sa však v úvodnej tretine vyznamenali najmä brankári Jan Lukáš a Tomáš Hiadlovský. Azda najbližšie ku gólu bol v 10. min Ivan Ďatelinka, ktorého strela skončila na konštrukcii trenčianskej bránky. V závere tretiny mali mierne navrch hostia z Bystrice, hráčov Dukly zatlačili v pásme, no Trenčania sa ubránili.

Banskobystričania na dobrý výkon nadviazali aj v druhej časti hry, no do vážnejšej príležitosti sa nedostali. Šanca prišla v 24. min, keď zázračne zasiahol Hiadlovský. Naopak, udreli Trenčania, do protiútoku sa dostal Juraj Bezúch, ktorý z pravého kruhu skóroval. Radosť "vojakov" nemala dlhé trvanie, po 38 sekundách vyrovnal pohotovou strelou z blízka v páde Éric Faille po asistencií Pavla Skalického, Lukáš nemal šancu. Bystričania v 27. min skórovali znovu a opäť sa o to postarala rovnaká dvojica ako pri úvodnom zásahu, ale v opačnom garde, tentokrát Faille nabil Skalickému a ten trafil presne medzi Hiadlovského betóny. Góly "baranom" ešte viac pomohli, hýrili aktivitou a ich prevaha bola miestami enormná. Keď sa do ojedinelých príležitostí dostali hráči Dukly, proti bol brankár Lukáš.

V tretej tretine sa hra vyrovnala, Banskobystričania sa nerútili do bezhlavých útokov a vychádzali zo zabezpečenej defenzívy, cez ktorú Trenčania nevedeli preniknúť a vypracovať si výraznú gólovú šancu. "Baranom" sa vyčkávanie vyplatilo, v 52. min v strednom pásme získali puk a prečíslenie úspešne zakončil Guillaume Asselin. Krátko po góle dal šancu Trenčanom na zníženie Tomáš Hrnka, ktorý inkasoval menší trest za sekanie, Dukla však ponúknutú možnosť nevyužila. Naopak, po skončení presilovej hry zostali domáci hráči v útočnom pásme, z čoho ťažil Hrnka, ktorý naskočil z trestnej lavice a znovu v prečíslení prihral pred bránku Faillemu, ten sa nemýlil a strelil svoj druhý gól v zápase. Jednoznačný triumf Banskej Bystrice a skvelý večer prvej formácie víťazného tímu vyvrcholil v 57. min druhým gólom Skalického. Asistoval mu Faille, ktorý v rozhodujúcom zápase nazbieral 5 bodov za 2 góly a 3 účinné prihrávky.

Súvisiace články