Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jokinen zoberie Švehlovi jeden z rekordov
Zdielať na
Hokej

Jokinen zoberie Švehlovi jeden z rekordov

Zdroj: SITA/AP/Steve Mitchell

Jokinen by mal vo štvrtok nastúpiť na 301. zápas v rade za Floridu

Kapitán hokejistov Florida Panthers Olli Jokinen zoberie vo štvrtok v Air Canada Centre v Toronte slovenskému obrancovi Róbertovi Švehlovi jeden z klubových rekordov.

Fínsky center nastúpi na svoj 301. zápas v rade a definitívne ním prekoná Švehlu.

Jokinen naposledy pauzoval pre chrípku 23. decembra 2002 proti Nashville, odvtedy jeho meno v zostave Panthers nikdy nechýbalo. Často nastúpil aj so sebazaprením, v jeden deň mu napríklad ráno na tréningu vybila jedna zo striel štyri zuby, zlomila čeľustnú kosť a ranu museli zošívať takmer 100 stehmi. Po štyroch hodinách strávených v ordinácii u zubára prišiel do arény a večer odohral zápas.

"Vtedy by som nehral iba v prípade, že by zubár neskončil svoju prácu načas. Stále som mal svoje ruky a nohy. Vôbec som nemyslel na to, že by som nehral," spomína Jokinen.

Fín prišiel do tímu Panthers v roku 2000 a odvtedy hral v 393 z 394 zápasov Floridy v NHL. Proti Torontu môže prekonať aj ďalšie klubové rekordy. Len jeden gól ho delí od Scotta Mellanbyho, ktorý je najlepším strelcom histórie Panthers so 157 zásahmi.

Rovnako jeden bod chýba Jokinenovi k Mellanbyho rekordu v počte bodov (355). Stredný útočník je už najlepším v počte víťazných gólov (31) a potrebuje ešte 32 asistencií na prekonanie rekordu Róberta Švehlu v počte prihrávok.

"Treba byť aj naďalej pokojný. V Panthers som už veľmi dlho, ale nikdy som nemyslel na klubové rekordy. K nim je potrebný aj kúsok šťastia a najmä dobrí spoluhráči," hovorí Jokinen.

Zdielať na