Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Halák nezískal post dvojky v Montreale
Zdielať na
Hokej

Halák nezískal post dvojky v Montreale

Zdroj: AP Photo/Mark Humphrey

Hokejový brankár Jaroslav Halák začne novú sezónu ako jednotka v tíme farmárskej AHL Hamilton Bulldogs.

Hokejový brankár Jaroslav Halák začne novú sezónu ako jednotka v tíme farmárskej AHL Hamilton Bulldogs. Odchovanec bratislavského Ružinova neuspel v súboji o post dvojky Montreal Canadiens s ďalším mladíkom Careyom Priceom.

Jednotkou Canadiens bude Cristobal Huet. Vedenie Montrealu urobilo posledný rez kádra v pondelok, v stredu začína klub novú sezónu NHL v Caroline. Okrem Haláka putoval do Hamiltonu aj obranca Ryan O'Byrne a medzi fanúšikmi obľúbený útočník Maxim Lapierre.

"Všetci tvrdo bojovali o svoj post. Bolo to napokon moje rozhodnutie, ale musel som ho konzultovať s viacerými ľuďmi vrátane Dona Levera a Rona Wilsona, ktorí Careyho a Jaroslava Haláka sledovali v minulej sezóne v Hamiltone," vysvetlil generálny manažér Montrealu Bob Gainey.

V kádri Montrealu ostali po pondelkovom rozhodnutí aj centri Michail Grabovskij a Kyle Chipchura.

Halák patril medzi pozitívne brankárske prekvapenia uplynulého ročníka NHL. Bratislavčan si výkonmi v drese farmy Montrealu Hamilton Bulldogs vybojoval miesto v prvom tíme Canadiens a po zranení Hueta práve mladý Slovák držal dlho šance "Habs" na účasť v play off.

Dvadsaťjedenročný gólman po skončení klubovej sezóny v Montreale neputoval na farmu, ktorá bojovala o celkové prvenstvo v AHL, ale dostal povolenie reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta v Moskve.

Zdielať na