Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Downie si za útok na McAmmonda nezahrá 20 zápasov
Zdielať na
Hokej

Downie si za útok na McAmmonda nezahrá 20 zápasov

Zdroj: archív joj.sk

Nováčik hokejového tímu Philadelphia Flyers Steve Downie dostal dvadsaťzápasový dištanc za útok na Deana McAmmonda z Ottawy Senators.

Nováčik hokejového tímu Philadelphia Flyers Steve Downie dostal dvadsaťzápasový dištanc za zákrok na Deana McAmmonda z Ottawy Senators, po ktorom center kanadského tímu opustil klzisko na nosidlách. Tvrdé narazenie prišlo v utorňajšom prípravnom zápase v druhej tretine za bránkou Flyers.

"Bol to zákerný, úmyselne naplánovaný, nebezpečný zákrok, ktorý v hokeji nemá čo hľadať," uviedol zástupca disciplinárnej komisie NHL Colin Campbell. Trest pre dvadsaťročného pravého krídelníka je štvrtou najdlhšou nútenou pauzou v histórii NHL. "Som sklamaný z verdiktu disciplinárky, no má to pre mňa aj určité pozitíva. Aspoň budem mať čas na sebe tvrdo popracovať a dostať sa do lepšej formy," uviedol Downie.

Napadnutý veterán McAmmond, ktorého okamžite z ľadu previezli do nemocnice na ďalšie pozorovania, utrpel otras mozgu. To isté sa mu stalo aj na jar, keď ho v treťom zápase finále Stanleyho pohára s Anaheimom trafil lakťom Chris Pronger a potom sa vo finálovej sérii už neobjavil.

"Výrok disciplinárky o treste pre Downieho je dostatočne odstrašujúci na to, aby sa podobné veci už nestávali," uviedol McAmmond. Downie, ktorý podľa slov GM Philadelphie Paula Holmgrena cítil výčitky, telefonoval McAmmondovi a ospravedlnil sa mu, príde počas dištancu o zárobok 63 000 dolárov.

Zdielať na