Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 4. kola slovenskej hokejovej extraligy 2007/2008
Zdielať na
Hokej

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 4. kola slovenskej hokejovej extraligy 2007/2008

Zdroj: SITA

Martin vyhral nad L. Mikulášom, Poprad zdolal Zvolen.

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 4. kola slovenskej hokejovej extraligy 2007/2008:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Preriedené mikulášske tribúny od úvodných minút iba nostalgicky spomínali na elektrizujúce liptovsko-turčianske derby-zápasy z minulosti. Domáci Liptovský Mikuláš sa ani v tomto dueli nedostal do potrebného tempa. Hostia z Martina podnikli prvý výpad na konci 3. min. Po prihrávke Lotyša Dzerinša Markovič obišiel Falterovu bránku, na hranici bránkoviska sa drzo otočil a zasunul - 0:1.

Aj ďalšie minúty úvodnej tretiny patrili kombinačne lepším a skúsenejším hosťom. V úvode druhého dejstva sa takmer navlas zopakoval scenár prvej tretiny. V 22. min sa "strojárom" vydarila druhá gólová akcia - iba v obrátenom garde. Tentoraz prihrával Markovič a triafal Dzerinš.

Postupne sa hra pritvrdila, rozkúskovala. Oba tábory fanúšikov márne čakali na niečo zaujímavé. Vstup do záverečného dejstva sa vydaril domácim. Kontaktný gól dosiahlo útočné trio Bulík - Kövér - Holečko, ktoré má hokejové korene v Košiciach. Chvíľkový rozlet MHk 32 však zmrazil neuveriteľný kiks Školiaka, ktorý vo vlastnom oslabení doslova školácky vyhadzoval puk stredom obranného pásma, zachytil ho Klepáč, posunul Mihálikovi a ten akoby zadarmo predčasne spečatil zaslúžené víťazstvo hostí. Martinčania sa pri jeho dosahovaní ani priveľmi nenadreli.

Góly: 43. Holečko (Kövér, Bulík) - 3. Markovič (Dzerinš), 23. Dzerinš (Markovič, Trokan), 46. Mihálik (Klepáč, J. Polák)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Kriška - Klepáč (obaja 10 min za nešportové správanie), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Ország - Kalina, Korba, 1780 divákov


HK 36 Skalica - HK VSR SR 20 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Skalica proti najmladšiemu tímu extraligy zapojila do hry všetky štyri formácie v miernom preskupení a rozložila tým záťaž na všetkých hráčov. Prvýkrát v novej sezóne sa do bránky postavil Kučera. V 29. sekunde ohrozili snaživí mladíci domáceho Kučeru, ten však úspešne zasiahol lapačkou.

Hostia sa počas priebehu duelu snažili držať so Skaličanmi krok, ale skúsenosti a väčšia technická a hokejová zručnosť boli na strane domáceho tímu. Skalický útočník Mikúš skóroval už vo štvrtom zápase v rade, keď v 6. min po línii Pálffy - T. Višňovský spomedzi kruhov počas presilovky prekonal Hiadlovského. V 10. min sa v sľubnej šanci ocitol Hollý, ale Hiadlovský spoluhráčov podržal. Na mladého gólmana hostí vzápätí nenašli recept ani Kocák, Horský a Hartmann. V 18. min na dvakrát neuspel kapitán hostí Čaládi: Kučera bol na mieste. Pätnásť sekúnd pred prvým klaksónom skalická druhá formácia po vyšachovaní mladíkov Kocákom upravila na 2:0.

Druhá tretina patrila opäť domácim. V drese "dvadsiatkarov" sa dvoma strelami prezentoval skalický hráč v ich službách Beňa, ale opäť sa blysol Kučera. V 32. min vyškolil hráčov aj gólmana svojou individuálnou akciou Žigmund Pálffy, ktorý zakončoval bekhendom na 3:0. Na konci druhého dejstva kapitán Vlk napriahol a jeho strela zhodila fľašu z Hiadlovského svätyne.

Aj poslednom dejstve pridali Skaličania dva góly a kontrolovali vývoj. Na 5:0 zvýšil počas presilovej hry Kocák po spolupráci s Hartmannom a Školiakom. O minútu neskôr bola dôrazná pred bránkou hostí tretia formácia, gólovo sa presadil Hartmann. V závere ešte mladíci ukázali, že sú pripravení bojovať až do konca, keď najprv Jančovič a po ňom Jurik nevyužili svoje úniky.

Góly: 6. J. Mikúš (T. Višňovský, Pálffy), 20. Kocák (R. Školiak), 32. Pálffy (J. Mikúš, V. Vlk), 40. V. Vlk (Pálffy, D. Pašek), 47. Kocák (Hartmann, R. Školiak), 48. Hartmann (T. Višňovský, Kocák).
vylúčení 4:5 na 2 min, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Pavlovič - Šefčík, Tvrdoň, 2600 divákov


MsHK Žilina - SkiPark MHK Kežmarok 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)

Zápas v Žiline sa začal vo svižnom tempe. Boli to hostia, ktorí mali možnosť vsietiť prvý gól pri dvojnásobnom vylúčení domácich hráčov, ale početnú výhodu nevyužili. Prišla však 11. min a M. Slovák "z ničoho" dostal Kežmarok do vedenia. Domáci pridali, v závere úvodnej tretiny mali tiež výhodu presilovej hry o dvoch hráčov a tú vďaka presne mierenej strele Jánoša využili na vyrovnanie.

Druhá tretina sa takisto začala v rýchlom tempe na oboch stranách. Boli to však opäť hostia , ktorí po nevyužitej presilovej hre strelili druhý gól, a to Pavličkovou zásluhou. Žilinčania po inkasovanom góle znova kontrovali a pri počte hráčov na ľade štyria proti trom útočník Jánoš vyrovnal na 2:2. Misku váh mohli pri vylúčeniach domáceho i hosťujúceho tímu využiť oba tímy, ale stav sa do konca strednej tretiny nemenil.

V poslednej tretine mal v 43. min ideálnu príležitosť na skórovanie Kontšek. Ten však nedal a potvrdilo sa "nedáš - dostaneš" a hostia zásluhou Franka išli do vedenia. "Vlci" vzápätí vyrovnali na 3:3. V 47. min však inkasovali lacný gól z hokejky Slanináka a po piatom góle z hokejky Palovčíka odkorčuľoval z domácej bránky Ottosson, ktorého nahradil Laco. V závere sa domáci snažili aspoň korigovať výsledok, ale v presilovke inkasovali ďalší gól.

Góly: 20. Jánoš (P. Mikuš, P. Sivák), 33. Jánoš (Krajči), 43. Sikorčin - 11. M. Slovák (Drotár, Šechný), 25. S. Pavličko (P. Segľa), 43. Frank (Gajdoš), 47. Slaninák (Škovira), 52. Palovčík (Zlocha, P. Segľa), 60. Drotár
Vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Konc, Valach, Gašparík, 1980 divákov


HK Aquacity ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

V druhej minúte predviedli Zvolenčania peknú akciu, keď postupný útok druhej formácie zastavil až brankár Šimonovič. Potom však prebrali opraty zápasu do rúk Popradčania ktorí vzápätí rozpútali gólový uragán. Najprv sa v 7. min presadil Jabrocký, keď zblízka prekonal ležiaceho Ševelu. O minútu neskôr už bolo 2:0 - po prihrávke Krotáka prestrelil Ševelu od modrej čiary Vrbata. "Dielo skazy" pre hostí zavŕšil o ďalšiu minútu Jarolín strelou z rohu klziska.

Zvolenčania boli v tejto fáze paralyzovaní, tréner Svozil si vyžiadal oddychový čas a do bránky nastúpil Kostúr. V 14. minúte sa do šance dostal hosťujúci Kopecký, ktorý švihom nastrelil žŕdku popradskej bránky. Domáci však stále búšili do súpera a ten aj vďaka Kostúrovi odolával štvrtému gólu.

Aj v druhej tretine bol obraz hry rovnaký. Poprad tvoril a snažil sa pridať ďalší gól. Zvolenčania sa do trvalejšej ofenzívy dostali až v polovici strednej časti, keď počas presilových hier nebezpečne zatápali pred Šimonovičom, ten však podržal domácich vo viacerých situáciách zaváňajúcich gólom. V záverečnom dejstve sa snažili hostia vrátiť späť do zápasu, ale všetky ich akcie sa končili na spoľahlivom Šimonovičovi. S pribúdajúcimi minútami aktivita Zvolena postupne ochabla a Poprad s prehľadom kontroloval koncovku stretnutia. Domácim sa vynikajúco vydarili presilové hry: tretí gól z nich a celkovo štvrtý dal dve minúty pred koncom Haščák. Zaslúžené víťazstvo Popradu bolo podčiarknuté čistým kontom brankára Šimonoviča.


Góly: 7. Jabrocký (Jasovský, J. Halaj), 8. D. Vrbata (A. Kroták), 10. Jarolín (Turoň, A. Kroták), 58. Marcel Haščák (Piatak, Korenko)
vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky 3:0, oslabenia 0:0, rozhodovali Baluška - Mihajlo, Smrek, 1536 divákov


HK Ardo Nitra - Dukla Trenčín 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Po úvodnej zoznamovacej desaťminútovke, v ktorej mali najväčšie šance domáci Kolník a exnitran v drese Trenčína S. Saliji, udreli hostia. V 10. min bol na konci výbornej kombinačnej akcie Húževka a o dve minúty po strele Homera prekonal Mastiča v presilovke Čacho.

V ďalšom priebehu sa Nitrania síce snažili, ale gólovo úspešní neboli. Naopak, v 33. min opäť v presilovke vystrelil Fatyka od modrej čiary a Kollár dorážkou dopravil puk do odkrytej bránky domácich - 0:3. V poslednej minúte druhej časti hry sa dočkali aj hokejisti Nitry, keď v presilovke Kolník na dvakrát prekonal Kováča.

Tretia tretina bola v znamení tlaku domáceho celku, ale radovali sa opäť Trenčania, keď sa po prihrávke Kútneho dostal až pred Mastiča Trochta a zblízka ho prekonal. V ďalších minútach sa zápas iba dohrával a nič na výsledku nezmenili ani šance Vadrnu a Kováčika.

Gól: 40. Ľ. Kolník (Galko, Lipianský) - 10. Húževka (Čacho, Pardavý), 12. Čacho (Homer), 33. A. Kollár (Fatyka, Poljaček), 49. Trochta (Kútny)
Vylúčení: 9:13 na 2 min, navyše: Homer 10 min za napadnutie zozadu, S. Saliji 10 min za napadnutie hlavy a krku (obaja Trenčín), presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Grečko - Gajan, Vojtek, 3 411 divákov


HC Slovan Bratislava - HC Košice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Bratislavské tribúny sa aj na druhý zápas v sezóne nadpriemerne zaplnili a už po 74 sekundách hry ich potešil Miroslav Lažo, ktorý po Hreusovom vyhratom vhadzovaní z pravého kruhu z prvej prestrelil Petríka - 1:0. Slovan hral od začiatku s dôrazom, nasadením a snažil sa pridať aj druhý gól. Košická obrana bola pozorná. V 11. min sa vo vlastnom oslabení pretiahol Bartoš okolo Kováčika a vyrovnal.

Oba tímy si potom vypracovali aj ďalšie príležitosti na skórovanie, strelci však dlho neboli úspešní. Slovan i Košice hrali najmä v druhej tretine v tempe, bolo sa na čo pozerať, útoky sa prelievali zo strany na stranu, brankári Hovi a Petrík museli byť neustále v strehu.

Slovan vďaka presilovke začal tretiu tretinu veľkým náporom, mohol však inkasovať, keď sa Gron rútil sám na Hoviho, ale nedal. V 44. min Kmeč potiahol puk až pred Petríka, ale tiesnený dvoma Košičanmi nemohol zakončiť. Puk sa dostal ku Gráčikovi korčuľujúcemu z druhej vlny a ten pomedzi nohy gólmana hostí zakončil do siete - 2:1. O 123 sekúnd v presilovke poskakoval puk medzi Petríkovými betónmi v bránkovisku, kde sa najlepšie zorientoval Pavlas a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Košice mohol vrátiť do zápasu Gron, ale ďalší samostatný nájazd nedal. Brankár Hovi potom svoj tím ešte niekoľkokrát podržal a pomohol majstrovi k prvej výhre v sezóne.

Góly: 2. Lažo (Hreus), 44. Gráčik (Kmeč), 46. Pavlas (Uram, Kropáč) - 11. P. Bartoš (Javín)
Vylúčení: 11:11 na 2 min, navyše: 58. Uram (Slovan) DKZ za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Levonen (Fín.) - Mášik, Brath (obaja SR), 6373 divákov

Zdielať na