Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lokalita haly pre majstrovstva sveta v hokeji stále neznáma
Zdielať na
Hokej

Lokalita haly pre majstrovstva sveta v hokeji stále neznáma

Do hry o lokalitu haly pre MS 2011 vstúpili aj pozemky na Tehelnom poli

Bratislavská lokalita na výstavbu haly pre majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2011 je stále neznáma. Zástupcovia bratislavského magistrátu zatiaľ v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja neurčili, na ktorých pozemkoch sa nová aréna bude stavať.

Okrem už dlhšie známych lokalít medzi mostami v Petržalke a pri letisku pribudla podľa stredajšieho vydania denníka Plus jeden deň aj ďalšia. Multifunkčná hala by mohla vyrásť údajne na mieste súčasného cyklistického velodrómu v blízkosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Hneď vedľa velodrómu už stojí Národné tenisové centrum a futbalový štadión Slovana Bratislava.

"S mestom sme v posledných štrnástich dňoch nerokovali a informáciu o lokalite Tehelné pole sme sa dozvedeli iba z médií. Je to pre nás novinka. Mesto nás v tomto smere neoslovilo," uviedol pre agentúru SITA výkonný riaditeľ spoločnosti Marketing SZĽH Martin Ryba.

Keďže zatiaľ nie sú k dispozícii pozemky, je veľmi ťažké určiť aj termín začiatku výstavby. Čas na prípravné práce i samotnú stavbu sa však kráti. Zástupcovia hokejového zväzu chceli pôvodne mať pozemky k dispozícii už do konca júla.

Hokejisti však zatiaľ nie sú v situácii, že by museli požiadať medzinárodnú federáciu IIHF o presun šampionátu. Ideálne by bolo, keby sa situácia s miestom pre halu vyjasnila najneskôr do konca septembra. "Pevne verím, že otázka pozemkov bude rýchlo vyriešená. Je to však otázka na magistrát, nie pre nás. My za mesto nemôžeme rozhodnúť. Čas beží a ide proti nám," dodal Martin Ryba.

Hokejový zväz už medzičasom založil dcérsku spoločnosť Aréna 2011 a pripravuje podklady pre architektonickú súťaž. Navyše sa už dohodol s fínskou spoločnosťou Jokerit OHC, ktorá má dlhoročné skúsenosti s výstavbou viacúčelových hál.

Zdielať na