Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šatan oznámil meno nového trénera slovenskej reprezentácie
Zdielať na

Šatan oznámil meno nového trénera slovenskej reprezentácie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Kanaďan Craig Ramsay sa stal novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie.

Šesťdesiatšesťročný odborník Ramsay ako hráč absolvoval v zámorskej NHL vo farbách Buffala 1070 zápasov základnej časti, v play-off pridal 89 štartov. Ako tréner viedol v profilige Buffalo Sabres, Philadelphiu Flyers aj Atlantu Thrashers. V sezóne 2003/2004 bol členom realizačného tímu Tampy Bay Lightning pri ceste za Stanleyho pohárom. Craig Ramsey bude tretím trénerom slovenskej reprezentácie zo zahraničia, pred ním to boli jeho krajan Glen Hanlon a český odborník Vladimírovi Vůjtek.

Pracoval aj v kluboch Florida Panthers, Dallas Stars, Ottawa Senators, Boston Bruins a Edmonton Oilers. Vystriedal viacero pozícií, od trénera, cez asistenta trénera, skauta až po asistenta generálneho manažéra. Jeho zatiaľ poslednou profesnou zastávkou bol Edmonton Oilers, sezónu 2014/2015 tam absolvoval ako asistent trénera.

Od roku 1986 je členom Siene slávy klubu Buffalo Sabres a stále je ostatným hráčom "šablí", ktorý odohral celú sezónu bez jedinej trestnej minúty. Na svojom konte má aj individuálne ocenenie, keď v ročníku 1984/1985 sa stal v NHL najlepšie brániacim útočníkom a získal Trofej Franka J. Selkeho. Za Sabres ťahal peknú sériu ôsmich sezón s dvadsaťgólovým nástrelom, v roku 1976 si zahral v Zápase hviezd NHL.

Súvisiace články